El Mundial de Futbol dispara la demanda de VPN

Les xarxes virtuals privades permeten accedir a continguts d’un altre país sense les restriccions de la zona geogràfica on es troba un usuari

Categories:

Redacció

El Mundial de Futbol dispara les VPN
El Mundial de Futbol dispara les VPN | Pixabay

L’inici del Mundial de Futbol celebrat a Qatar ha disparat la demanda de connexió amb xarxes virtuals privades (VPN) un 1038% en l’inici del joc. Segons assenyala l’agència SafetyDetectives, el motiu principal és accedir als partits utilitzant una adreça IP d’un altre país on el contingut no estigui vetat i veure així els jocs de manera gratuïta i amb bona qualitat. Una de els pàgines amb un augment del trànsit ha estat la de la BBC, que ofereix la narració de cada enfrontament en anglès.

Una VPN és un recurs que amaga la identitat d’un interanauta i la ubicació del dispositiu des del qual s’accedeix a la xarxa. El mecanisme es va emprar en diverses empreses amb la pandèmia, ja que és un sistema que garanteix la seguretat de les connexions dels teletreballadors, però també s’associa a activitat poc ètiques com la descàrrega P2P o l’accés a plataformes com Netflix en altres països per gaudir del seu catàleg.

Per accedir a una VPN existeixen diverses companyies que, mitjançant una quota mensual, ofereixen unes credencials per entrar al servei. També existeix la possibilitat de descarregar-se programaris especialitzats per ser instal·lats en ordinadors d’altres països i obrir el camí.

SafetyDetectives alerta que els esdeveniments massius com la Copa de Futbol poden incrementar el nombre de ciberatacs entre els fans que busquen gaudir de l’esport en línia. En aquest sentit, recorda que l’ús de xarxes VPN afegeixen una cap de seguretat.