Les 10 eines digitals que augmenten la productivitat del teletreball
Facilitar la comunicació a distància, donar solucions per a l’emmagatzematge i la compartició d’arxius entre companys són alguns dels requisits per a les tasques en remot
Categories:
El teletreball s’ha convertit en una de les mesures més esteses arreu del món per contribuir a aturar l’allau de contagis de covid-19. En aquesta segona onada, empreses i empleats han comptat amb l’experiència viscuda durant el primer confinament el mes de març, però encara la solució encara genera dubtes. Per tal de facilitar el nou trasllat de les oficines a les llars, i fer eficient les jornades laborals, Crehana proposa 10 eines digitals que poden ajudar a augmentar la productivitat en el treball en remot.
Organització de tasques i comunicació
Trello facilita l’organització i priorització de projectes d’acord al calendari dels professionals mitjançant llistes, taulers i targetes. Permet incloure comentaris, documents adjunts i dates de venciment, i es pot integrar en altres aplicacions com Google Drive, Jira i Slack.
Els equips poden trobar aquestes mateixes funcionalitats en Asana, però enfocant el dia a dia segons els objectius i projectes assignats. Es pot planificar el fluxe de treball, establir prioritats i dates límits, així com veure en quina fase de desenvolupament es troba cadascun dels equips que treballen en una mateixa tasca.
Però per molt que es puguin establir rutines, res pot funciona sense una bona comunicació, en aquest cas, en línia. La ja coneguda Slack és una plataforma que pot substituir el correu electrònic corporatiu perquè facilita l’organització de les converses per canals. La proposta és útil per etiquetar cada xat segons la temàtica o feina que s’està duent a terme.
Google fa la seva proposta a través de Meet i les videotrucades. Aquestes calls admeten fins a 250 participants i admet les gravacions en vídeo de les mateixes per compartir-les amb les persones que no han pogut seguir-les. A més a més, es pot compartir pantalla, enviar arxius i parlar per xat.
Emmagatzemar informació
La ja coneguda eina Google Drive és perfecta per guardar arxius i accedir a ells des de qualsevol dispositiu i compartir-los. La versió gratuïta disposa de 15GB, encara que Google Drive ofereix una versió de pagament per a empreses en la qual aquestes només paguen per l'espai que usen els seus empleats.
Una altra solució al núvol és Amazon Web Services (AWS), útil per a la gestió de tasques i que ofereix la possibilitat d'escalabilitat a mesura que un negoci creix. AWS disposa de serveis en cloud computing, bases de dades, creació de xarxes virtuals, aplicacions empresarials com Amazon WorkMail i emmagatzematge i gestors de continguts per administrar totes les dades necessàries i pagar només pel que s’utilitza.
Gestió de clients
Kayako els canals d'assistència, la informació de cada client i l'equip que el gestiona. A més, disposa de diferents funcionalitats com a auditoria de problemes, panell de comunicacions i problemes recurrents.
Una altra opció és Drift. Es tracta d'una plataforma de màrqueting conversacional que brinda una opció de xat per conversar amb els usuaris que visiten la nostra pàgina web. En oferir una conversa en temps real, en lloc d'un formulari, genera una millor experiència de compra. A més, amb Drift es pot segmentar i convertir els visitants en potencials clients.
Gestió de contrasenyes
A través de Dashlane es pot accedir a les dades encriptades i emmagatzemades en qualsevol dispositiu o navegador. Es pot veure i editar les contrasenyes, les notes segures, la informació personal i els mètodes de pagament que s’hagin guardat. A més, ofereix el servei de protecció d'identitat, monitoratge d'identitat i compta amb una xarxa privada virtual (VPN) per a mantenir la privacitat.
Lastpass permet gestionar l'autenticació, accés i identitat de tota l'activitat online que realitza l'empresa, així com gestionar contrasenyes, la qual cosa redueix el risc i millora la productivitat.