El sector ‘smart cities’ factura més de 10.000 MEUR a Catalunya

La indústria està formada per 471 empreses i dona feina a més de 56.000 persones al Principat

Redacció

El sector de les 'smart cities' ha crescut un 7,5% en facturació i un 7,3% en nombre d'empreses durant la pandèmia
El sector de les 'smart cities' ha crescut un 7,5% en facturació i un 7,3% en nombre d'empreses durant la pandèmia | Kostiantyn Stupak (Pexels)

A Catalunya treballen un total de 471 empreses dedicades al sector de les smart cities, una xifra que suposa un increment del 7,3% respecte a les dades registrades el 2018. Així ho assegura un estudi elaborat per l’agència per a la competitivitat de l’empresa (ACCIÓ) del departament d’Empresa i Treball presentat en el marc del Smart City Expo World Congress, que acredita que en total la indústria ha facturat 10.445 milions d’euros al Principat el 2021, un 7,5% més que abans de la pandèmia.

D’acord amb l’informe, els àmbits d’actuació més comuns de les companyies del sector són les accions relacionades amb l’entorn urbà (il·luminació, espais verds, equipaments, etc.), la mobilitat, el medi ambient i la qualitat de vida, a més a més de la seguretat i la governança intel·ligent. D’altra banda, la fabricació de productes (23,1%) i el desenvolupament de programari (22,5%) són les tasques principals de la indústria, seguides pels proveïdors de serveis (14,6%) i les consultories (10,8%).

En total, les empreses especialitzades en smart cities generen 56.077 llocs de treball a Catalunya, un 2,3% més que el 2018. I és que es tracta d’un sector altament internacionalitzat, ja que fins al 57% de les companyies exporta els seus productes i serveis a l’estranger, mentre que només un 26% de les companyies són start-ups.