Tensor Medical, millor projecte tecnològic emergent als Premis E-TECH 2022

El sector de la salut protagonitza la 16a gala dels guardons organitzats per l’AENTEG amb reconeixements a Bio-farma.es i al projecte eVisió

Categories:

Redacció

El Projecte eVisió, d'Eurecat i la Fundació Salut Empordà, ha rebut al premi a la millor iniciativa en l’administració local
El Projecte eVisió, d'Eurecat i la Fundació Salut Empordà, ha rebut al premi a la millor iniciativa en l’administració local | AENTEG (YouTube)

La start-up Tensor Medical, dedicada a desenvolupar biomarcadors basats en intel·ligència artificial, ha estat reconeguda com a millor projecte tecnològic emergent als Premis E-TECH 2022, els guardons organitzats per l’Associació d'Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG). Nascuda com una spin-off de la Universitat de Girona (UdG) i l'Institut de Recerca de la Vall d'Hebron, Tensor Medical utilitza la seva solució per diagnosticar i monitorar malalties neurodegeneratives com l’esclerosi múltiple.

La setzena edició dels Premis E-TECH ha estat protagonitzada per iniciatives relacionades amb el món de la salut. A més a més de Tensor Medical, el marketplace de parafarmàcia Bio-farma.es ha guanyat el premi internacional, que premia la capacitat de les empreses gironines per exportar les seves solucions a l’estranger. Per la seva banda, el guardó a la millor iniciativa en l’administració local s’ha atorgat al projecte eVisió, un projecte conjunt del centre tecnològic Eurecat i la Fundació Salut Empordà que permet fer revisions de la vista a través d’una aplicació per a telèfons mòbils, eliminant d’aquesta manera la necessitat de desplaçar-se a un centre mèdic.

L’AENTEG també ha volgut reconèixer l’experiència acumulada durant els anys amb el premi a la trajectòria de l’empresa TIC, que enguany ha caigut en les mans d’Obliku, empresa dedicada a la creació de software per a entorns empresarials que actua com a partner certificat de companyies com Microsoft o HP. Així mateix, la gala ha reivindicat la figura de l’actual CEO de la Mobile World Capital, Francesc Fajula, amb el premi al referent E-TECH.

En premis més específics, la companyia Noupunt, dedicada a proveir tours virtuals i tota mena de solucions basades en tecnologies de realitat virtual, ha aconseguit el guardó BBVA a la millor iniciativa en la digitalització de l’empresa. Pel que fa a la millor gestió en llengua i comunicació en les TIC, els Premis E-TECH han escollit l’empresa Via Denuncia pel seu projecte Condor, una bústia ètica que facilita la imposició i recepció de denúncies, amb la possibilitat de fer-les anònimes. Finalment, el reconeixement a la millor estratègia de màrqueting digital s’ha atorgat a BizMarketing per l’estratègia de màrqueting digital que van dissenyar per a Roser Group, ja que ha ajudat la companyia a promoure la seva marca més enllà del sector carni.