Un dispositiu per detectar símptomes d’alzheimer protagonitza els Premis E-TECH 2021

La gala organitzada per AENTEG ha reconegut la feina de propostes com Novostorm, Synaptiko o el projecte ENGINY-era

Redacció

Els premis s'han entregat a l'Auditori Josep Irla de Girona
Els premis s'han entregat a l'Auditori Josep Irla de Girona | Cedida

DREAMER, el dispositiu desenvolupat per MJN Neuroserveis per facilitar la detecció precoç dels símptomes de l’alzheimer, ha estat el gran protagonista dels Premis E-TECH 2021 organitzats aquest dilluns a l’Auditori Josep Irla de Girona per l’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG). L’empresa ha estat guardonada amb el Premi BBVA a la recerca i la innovació tecnològica i el Premi del públic al millor projecte, producte o servei tecnològic gironí, convertint-se d’aquesta manera en l’única proposta capaç d’endur-se més d’un premi a la gala.

La celebració ha volgut reivindicar les propostes gironines més innovadores i trencadores en l’àmbit tecnològic. En aquest sentit, la plataforma en línia Synaptiko, dedicada a la salut mental i emocional dels joves, ha estat reconeguda amb el Premi Parlem a l’empresa tecnològica emergent, mentre que Glam Software, productora de programari que disposa d’una solució d’ERP (Planificació de recursos empresarials) pròpia, ha guanyat el Premi a la trajectòria de l’empresa TIC. Per la seva banda, Cafès Cornellà i Eurecat s’han endut el Premi Inforolot a l’aplicació de tecnologia a l’empresa pel desenvolupament d’un model de propensió basat en machine learning.

Anna N. Schlegel ha estat reconeguda amb el Premi al Referent E-TECH 2020 | Cedida
Anna N. Schlegel ha estat reconeguda amb el Premi al Referent E-TECH 2020 | Cedida

Els Premis E-TECH també han reconegut el treball de Garrotxa Approp amb Novostorm, una aplicació que promociona el comerç de proximitat amb punts i descomptes per les compres, amb el guardó a la millor iniciativa en l’administració local. Així mateix, la iniciativa ENGINY-era, una plataforma creada per fomentar les disciplines STEM entre les més joves, ha estat reconeguda amb el Premi a la millor gestió en llengua i comunicació en les TIC, mentre que el Premi a la millor iniciativa de màrqueting digital gironina l’han compartit ex aequo AImCAT, per la promoció de la seva participació a l’AI Song Contest, i Ràdio Vilablareix, pel seu “treballat perfil de Twitter”.

Finalment, la gala organitzada per la patronal AENTEG també ha volgut reconèixer la tasca individual de dues dones en l’àmbit de les TIC. L’olotina Anna N. Schlegel, vicepresidenta de producte, mercats internacionals, infraestructura global i globalització de Procore Technologies, ha guanyat el Premi al Referent E-TECH 2020. Per la seva banda, Sònia Carmona s’ha endut el Premi del públic a la millor acció gironina a la xarxa gràcies a La Food Lovers, un perfil en xarxes socials que promociona la gastronomia gironina i en català.