eVisió, l’app per fer revisions de la vista sense moure’s de casa

El programari d’Eurecat i la Fundació Salut Empordà es pot fer servir tant amb mòbils com ordinadors i orienta el pacient en funció dels resultats

Redacció

Totes les proves que incorpora l'aplicació compten ja amb validació clínica
Totes les proves que incorpora l'aplicació compten ja amb validació clínica | Eurecat

Els dispositius digitals cada dia ens permeten fer més activitats des de la comoditat que ens aporten les nostres llars, evitant trajectes innecessaris. Un dels exemples més recents és eVisió, l’aplicació que han presentat el centre tecnològic Eurecat i la  Fundació Salut Empordà a l’edició d’enguany del Mobile World Congress. El programari en qüestió permet fer proves oftalmològiques des de casa, sense la necessitat d’acudir a un centre especialitzat.

“El test pot funcionar com una autoavaluació independent, però la intenció és poder incorporar-ho en el circuit assistencial d’oftalmologia, per agilitzar cites a l’especialista si és necessari, i millorar el control del pacient en l’àmbit del domicili (a casa o en l’atenció primària)”, ha comentat el director d’Innovació i Recerca de la Fundació Salut Empordà, Pere Plaja. El valor afegit d’eVisió és que els usuaris poden fer-se les proves que calguin emprant únicament el seu telèfon mòbil o un dispositiu amb navegador d’Internet.

Segons explica el director de Digital Health d’Eurecat, Felip Miralles, tots els testos que inclou l’aplicació són proves amb validació clínica que, un cop realitzats, s’envien els seus resultats a una plataforma centralitzada que els analitza i ofereix una sèrie de consells i accions a dur a terme. Aquestes dades s’incorporaran a la història clínica que tinguin els usuaris en els sistemes electrònics de salut pública de Catalunya, com La Meva Salut. La iniciativa està orientada a “l’atenció integrada del pacient oftalmològic, mitjançant eines de suport al diagnòstic en remot que incideixen, a més, en una millor coordinació assistencial entre l’atenció primària i l’hospital”, ha concretat Miralles.