Les professions tecnològiques aconsegueixen la primera plana al Saló de l’Ocupació

Els especialistes en programació, transformació digital i videojocs són molt demandats per les empreses que acudeixen a l’esdeveniment

Categories:

RedaccióACN

Els impulsors d'empreses emergents alerten que hi ha més oferta que demanda laboral en l'àmbit tecnològic
Els impulsors d'empreses emergents alerten que hi ha més oferta que demanda laboral en l'àmbit tecnològic | Miquel Vera / Quim Vallès (ACN)

Un any més, el Saló de l’Ocupació torna a la Fira de Barcelona per mostrar les oportunitats laborals a la ciutadania del país, amb l’expectativa de reunir uns 10.000 visitants entre el 9 i el 10 de novembre. Enguany, les professions tecnològiques són les especialitats més cercades per les companyies que han assistit a la trobada, segons apunta la directora del congrés, Laura Parerols: “Catalunya i Barcelona són punteres i moltes empreses venen aquí a buscar talent. Hi ha una molt alta demanda”.

Aquest és el cas de les empreses relacionades amb la transformació digital, la programació o els videojocs, d’acord amb Parerols, uns sectors que ja parlen de tu a tu amb el turisme o l’hostaleria, que tradicionalment han absorbit de manera constant l'excés de mà d'obra. Altres negocis, com la instal·lació de plaques solars o sistemes d'aïllament, també s'han vist impulsats per les ajudes públiques i cada cop necessiten més treballadors.

Entre els assistents al Saló de l’Ocupació hi havia responsables d'empreses emergents que necessiten perfils tecnològics i es troben que hi ha més ofertes laborals que treballadors disponibles. “Hi ha feina, estem en un moment de creixement i la transformació digital de les empreses és bàsica”, explica Miguel Garcia, responsable de màrqueting i creixement de Berrly, empresa barcelonina que ha creat un software de gestió per a empreses i organitzacions allotjat al núvol. En el seu cas, tenen oberta una ronda de finançament i tenen previst contractar programadors i personal de màrqueting.

De l’ocupació a l’emprenedoria

En paral·lel al saló de l'ocupació, d'entrada gratuïta i obert fins dijous, té lloc també el Bizbarcelona, un esdeveniment impulsat per Barcelona Activa centrat en l'emprenedoria, els autònoms i les pimes. L'objectiu de l'organització és que els dos esdeveniments comparteixin espai per facilitar el diàleg entre persones que ofereixen feina i persones que en busquen. També se celebren conferències sobre tendències tecnològiques i inclusives, casos de bona gestió del talent en empreses o xerrades sobre sectors que demanden nou talent, com el turisme, la indústria 4.0, els videojocs o l'economia blava, entre d'altres.