Sateliot s’alia amb SpaceX pel llançament del seu segon nanosatèl·lit

L’aparell entrarà en òrbita el primer trimestre de 2023 i permetrà començar a fer proves comercials per oferir 5G amb la xarxa NarrowBand IoT

Categories:

Redacció

El nanosatèl·lit de Sateliot es posarà en òrbita a través d'un coet Falcon 9 de l'empresa estatunidenca SpaceX
El nanosatèl·lit de Sateliot es posarà en òrbita a través d'un coet Falcon 9 de l'empresa estatunidenca SpaceX | Official SpaceX Photos (Flickr)

L’empresa catalana Sateliot ha arribat a un acord amb la companyia estatunidenca SpaceX, propietat d’Elon Musk, per llançar el segon nanosatèl·lit de la constel·lació de dispositius en què treballa l’entitat amb seu a Barcelona. L’aparell es posarà en òrbita a través d’un coet Falcon 9 durant el primer trimestre de 2023 des de la plataforma que SpaceX té situada a Cape Canaveral (Florida, Estats Units).

El nanosatèl·lit que transportarà SpaceX és el primer dels cinc dispositius que Sateliot té previst posar en òrbita durant el 2023, amb els quals vol crear una constel·lació que doni cobertura global de 5G de manera comercial a través de la NarrowBand IoT (internet de les coses de banda estreta). “El llançament d’aquest satèl·lit i de la resta que ja estan programats pel 2023 introdueixen de ple Sateliot en una nova etapa que ens enforteix i dona seguretat als nostres accionistes”, ha declarat el fundador i conseller delegat de la companyia, Jaume Sanpera. La previsió de l’empresa és tenir una flota de 64 nanosatèl·lits a l’espai el 2024 i de 250 el 2025.

A diferència de l’aparell que va llançar a l’espai el març de 2021, el nou satèl·lit permet una connectivitat estàndard, la qual cosa possibilita l’inici de les proves comercials. El dispositiu, que té la mida d’un forn microones i un pes aproximat de 12 kg, està construït amb una tecnologia composta de cubs de 10x10 cm. La intenció és que el nanosatèl·lit orbiti a baixa alçada, a uns 500 km de la Terra, una distància curta comparada amb els grans satèl·lits geoestacionaris, que es troben a 36.000 km.