BCN+65, l’app per a la gent gran

El programari és una evolució de VinclesBCN i reuneix tots els serveis digitals adreçats al col·lectiu

Redacció

L'aplicació reuneix tant activitats de lleure i formació com recursos de mobilitat, seguretat i telèfons d'utilitat
L'aplicació reuneix tant activitats de lleure i formació com recursos de mobilitat, seguretat i telèfons d'utilitat | Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa BCN+65, una app per a dispositius mòbils que agrupa tots els serveis digitals destinats a la gent gran en una única plataforma. El programari, que ja es troba disponible a Android i iOS, és una evolució de VinclesBCN i s’ha dissenyat seguint un criteri d’usabilitat que permeti que les persones amb menys competències digitals la puguin fer servir sense problemes.

L’aplicació està dividida en 14 categories temàtiques, cadascuna de les quals concentra diferents serveis. Així, seccions com ‘Activitats i tallers’, ‘Formació’, ‘A prop meu’ o ‘Lleure i Cultura’ estan destinats a oferir opcions pel temps lliure, mentre que també es disposa d’apartats com ‘Casals i espais de Gent Gran’, ‘Recursos socials’, ‘Seguretat’ o ‘Transport i Mobilitat’. Per a qüestions administratives s’inclou la categoria ‘Tràmits’, mentre que també es recullen telèfons d’utilitat i una selecció d’apps municipals d’interès.

BCN+65 s’ha elaborat “basant-se en els criteris d’humanisme tecnològic i s’ha fet des del disseny universal, és a dir, amb la participació de les persones grans des del primer moment”, segons ha explicat el regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera. Això es tradueix en el fet que serà una “aplicació viva”, que s’anirà actualitzant en funció de les necessitats detectades. L’app també permet una personalització àmplia a través de les seves preferències, així com fer-se servir com a servei de comunicació amb la família i les amistats, sigui des de telèfons intel·ligents o des de tauletes digitals.