Torroella de Montgrí i l’Estartit se sumen al turisme intel·ligent

El municipi empordanès és la sisena població catalana que rep el distintiu de la SEGITTUR, després de Castelldefels, Vielha, Lloret de Mar, Salou i Santa Susanna

Categories:

Redacció

La població disposa d'una aplicació amb informació sobre diversos serveis i d'una web dedicada al turisme
La població disposa d'una aplicació amb informació sobre diversos serveis i d'una web dedicada al turisme | Ajuntament de Torroella de Montgrí

Torroella de Montgrí i l’Estartit (Baix Empordà) han estat acreditats per la Societat Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies Turístiques (SEGITTUR) com a destinació de turisme intel·ligent (DTI), un model que es basa en cinc eixos diferents i que analitza fins a 200 requisits. Es tracta del sisè municipi català que rep aquesta distinció, després de Castelldefels, Vielha, Lloret de Mar, Salou i Santa Susanna.

De les cinc categories que es tenen en compte per rebre el DTI (governança, innovació, tecnologia, sostenibilitat i accessibilitat), Torroella de Montgrí excel·leix en la categoria d’accessibilitat, ja que és un àmbit que s’incentiva dins del sector turístic, a més a més d’aplicar-se en el transport i la informació de la població. Els avaluadors també han destacat l’aspecte tecnològic, amb infraestructures i connectivitat aplicades a la governança i a la gestió intel·ligent de la destinació. De fet, per aconseguir formar part del programa, els destins han de monitorar l’activitat turística per conèixer-ne la demanda, impulsar la senyalització intel·ligent o posar en marxa un pla de mobilitat urbana, entre altres.

Juntament amb l’aprovació del distintiu, la SEGITTUR ha adreçat una sèrie de recomanacions al municipi empordanès per millorar la seva condició de destinació de turisme intel·ligent. En aquest sentit, l’informe veu marge de millora en els àmbits de transparència i participació, tot i que en valora els esforços invertits. L’alcalde de la població, Jordi Colomí, ha celebrat la situació, assegurant que els situa “dins del gruix de les destinacions turístiques més innovadores”, i prometent aplicar “millores de la gestió interna, de les polítiques de sostenibilitat i en aspectes cada cop més rellevants i essencials com l’accessibilitat”.

Etiquetes