Torroella de Montgrí s’obre als nòmades digitals

L’ajuntament impulsa un espai de ‘coworking’ amb equipaments informàtics pensats per a sessions de teletreball puntuals

Redacció

L'espai de 'coworking' s'ubica a l'Estació Nàutica l'Estartit-Illes Medes
L'espai de 'coworking' s'ubica a l'Estació Nàutica l'Estartit-Illes Medes | Ajuntament de Torroella de Montgrí

 L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha construït un nou espai de coworking destinat principalment a nòmades digitals, aquelles persones sense residència fixa que aprofiten els beneficis del teletreball per anar viatjant pel món. El consistori espera que aquestes noves instal·lacions, ubicades a l’Estació Nàutica l’Estartit-Illes Medes, puguin atraure a aquelles persones que viatgin per la zona o que disposin d’una segona residència al municipi.

L’espai de coworking, pel qual l’ajuntament ha invertit 7.000 euros dins del Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l’Estartit (2021-2023), està conformat per quatre llocs de treball, amb connexió a internet, impressora i pantalla per a videotrucades i presentacions. Cal mencionar que, tot i estar pensat per la ciutadania, l’equipament també podrà ser utilitzat pels tècnics de l’ajuntament per a reunions internes.

Les instal·lacions estan obertes al públic i són gratuïtes, però estan pensades més per a usos puntuals que per a convertir-se en un espai fix. Per poder-les fer servir cal reservar-les des de l’Oficina de Turisme. L’ajuntament contempla la possibilitat de reservar tota la sala en cas de presentacions o reunions.