Els videojocs catalans que pots provar gratis al Steam Next Fest

El festival de demos de la plataforma ofereix centenars de versions de proves entre el 3 i el 10 d’octubre

Redacció

'The Time I Have Left' és un videojoc narratiu de misteri amb combats per torns
'The Time I Have Left' és un videojoc narratiu de misteri amb combats per torns | GROUND Game Atelier

L’arribada d’una nova estació ve acompanyada, com ja comença a ser habitual a la plataforma Steam, amb una nova edició del Steam Next Fest, l’esdeveniment trimestral en què centenars d’estudis, sobretot independents, publiquen una versió de prova dels videojocs que estan desenvolupant. Catalunya és el motor de l’estat en la indústria de l’oci electrònic, i si en la darrera edició ens oferia demos de jocs com CLeM, Astronite, Curse of the Sea Rats o Koa and the Fives Pirates of Mara, aquesta tardor arriba amb una selecció més reduïda, però també amb propostes novedoses.

FINIS

El Test de Lüscher és una prova psicològica inventada per Max Lüscher el 1948 que pretén desxifrar la personalitat de les persones a través de l’elecció de colors. Es tracta d’una tècnica desacreditada per la comunitat científica, però el seu ús en la cultura popular ha arribat fins a les mans de k148 Game Studio, que ha desenvolupat un videojoc ambientat en aquesta idea. A FINIS, un joc de trencaclosques en primera persona, el jugador ha d’escollir un dels vuit camins que se li proposa i anar prenent decisions a mesura que avança, però en les quals només podrà escollir un dels colors que té disponibles. Els desenvolupadors asseguren que hi ha centenars de resultats possibles i que la seva obra pretén aprofundir en la ment del públic.

Rise of Fox Hero

A mig camí entre els The Legend of Zelda clàssics i els jocs en 3D de Super Mario Bros, Rise of Fox Hero és un videojoc de plataformes 3D en què haurem d’avançar a base de salts i combats fins a arribar al final dels 32 nivells que té el joc. L’obra de Josep Monzonis Hernandez, editada per 2Awesome Studio, fa ús d’una càmera de 360° per jugar amb la perspectiva i amagar secrets en els seus mons, a més a més d’utilitzar un estil artístic que recorda lleugerament al dels tradicionals jocs de blocs com LEGO.

The Time I Have Left

Elaborat des de la incubadora GameBCN, The Time I Have Left és un videojoc narratiu i d’exploració en entorns 3D i tercera persona en què tenim sis hores per escapar d’un tenebrós complex industrial mentre descobrim què està passant. El títol desenvolupar per GROUND Game Atelier barreja l’horror còsmic amb els mons distòpics i aposta pels combats per torns a l’hora d’enfrontar-nos contra uns éssers extrets dels malsons dels seus autors.

Tom’s Adventure

Els malsons també són protagonistes a Tom’s Adventure, un metroidvania de desplaçament 2D fet per l’estudi barceloní Nagus Games en què controlem en Tom, un noi que ha quedat atrapat en un món oníric de tenebres. A través d’arts marcials i cops de bat de beisbol, el nostre protagonista s’haurà d’obrir pas a través dels sis nivells que té el joc, derrotant els múltiples monstres i criatures que l’atacaran.

Etiquetes