Impulsen un ‘marketplace’ de fotoperiodistes basat en ‘blockchain’

La cadena de blocs permetrà als professionals certificar la veracitat de les seves fotografies

Categories:

ACN

El portal s'ha presentat en la jornada 'Mira(visions)' organitzada pel digital 'La Mira'
El portal s'ha presentat en la jornada 'Mira(visions)' organitzada pel digital 'La Mira' | Anna Berga (ACN)

L'Agència Catalana de Notícies (ACN) treballa en un nou marketplace que permetrà fer d'intermediària entre fotoperiodistes del país i mitjans de comunicació, segons han presentat en la jornada Mira(visions) organitzada el passat cap de setmana pel digital La Mira a Juneda (Garrigues). La característica principal d’aquest espai digital és que el seu funcionament està basat en la tecnologia blockchain, la qual permet certificar la veracitat de les imatges i assegurar que no han estat alterades ni manipulades.

El director de l'ACN, Iu Forn, ha explicat que la iniciativa de l'ACN es planteja en un context d'un món digitalitzat en el qual cada vegada es valora més la immediatesa de les imatges per damunt de la seva qualitat. Davant d'això, la nova plataforma es presenta com un espai on els professionals de la fotografia poden penjar les seves instantànies, siguin actuals o d'arxiu, i on els clients interessats, majoritàriament mitjans de comunicació, les puguin adquirir. "Nosaltres simplement fem d'intermediaris, però a la vegada ens serveix per millorar el nostre servei i fer valdre la feina dels fotoperiodistes", ha declarat.

Per la seva banda, el fotoperiodista Jordi Borràs ha explicat la raó per la qual han apostat per la blockchain com a tecnologia base: "D'aquesta manera podem certificar que (les imatges) tenen una veracitat i unes condicions que asseguren al lector que allò que està veient és real". Borràs ha afegit que la iniciativa no només és una aposta pel fotoperiodisme del país, sinó per la “credibilitat del periodisme".