Google News Showcase arriba a Espanya per facilitar la lectura de notícies

La companyia ha arribat a acords amb 60 editores de mitjans per incloure els seus continguts en un format més dinàmic

Categories:

Redacció

El servei inclou diverses publicacions catalanes, però no es troba disponible en català
El servei inclou diverses publicacions catalanes, però no es troba disponible en català | MetaData

Després del retorn de Google News el passat mes de juny, la multinacional nord-americana ha llançat aquest dijous a l’Estat espanyol Google News Showcase, un nou servei basat en panells informatius en què els mitjans que hi participen poden seleccionar quines notícies apareixeran. Per dotar l’eina de continguts, Google ha arribat a acords amb 60 editores d’un total de 140 mitjans que publiquen a Espanya.

La pàgina principal de News Showcase ofereix una selecció de notícies destacades de diferents mitjans i un apartat de notícies locals, així com una secció de recomanacions personalitzades. Tant en el menú superior com en la part inferior de la home apareixen els diversos temes que agrupen articles, com “España”, “Internacional”, “Local”, “Economía” o “Ciencia y tecnología”, entre altres. A més a més, l’eina també permet seguir determinades fonts (és a dir, mitjans de comunicació) o temes concrets, que apareixeran en la secció “Siguiendo”.

Entre els mitjans disponibles en l’actualitat a News Showcase es troben diverses publicacions amb seu a Catalunya, com El Nacional, El Periódico, La Vanguardia, Catalunya Press, Time Out, Metrópoli Abierta o El Llobregat, entre altres. Tanmateix, el servei no es troba disponible en català, i les notícies que agrega de les capçaleres mencionades s’ofereixen en la seva versió en castellà. Aquest fet xoca amb la campanya #GoogleEnCatalà, un moviment que s’ha impulsat aquest estiu a través de xarxes socials en què es reclama la inclusió de la llengua en productes de la companyia que encara no l’inclouen, com l’assistent de veu o el ja mencionat Google News.