Twitch bloquejarà parcialment els directes sobre jocs d’atzar digitals

La plataforma no permetrà retransmetre ruletes, jocs de daus o ‘slots’, però sí apostes esportives i pòquer en línia

Categories:

Redacció

La prohibició es començarà a aplicar a partir del 18 d'octubre
La prohibició es començarà a aplicar a partir del 18 d'octubre | Naim Benjelloun (Pexels)

La plataforma de streaming Twitch prohibirà a partir del 18 d’octubre les retransmissions en directe en portals de jocs d’atzar que incloguin ruletes, daus i màquines escurabutxaques digitals. Així ho ha comunicat el servei d’Amazon a través d’una publicació a Twitter com a resposta a les darreres polèmiques sobre la temàtica.

El moviment de Twitch suposa una passa endavant contra els creadors de contingut que fomenten la ludopatia, però té matisos, ja que la plataforma continuarà permetent els streamings que tractin sobre pòquer, apostes esportives o esports de fantasia.

La retransmissió en directe de jocs d’atzar ha estat una tendència a l’alça en els darrers mesos a Twitch, amb diversos creadors de contingut rellevants patrocinats pels portals en qüestió. La polèmica s’ha revifat després que el streamer Abraham Mohammed “Sliker” admetés en directe que havia estafat a fans i altres creadors digitals per valor d’almenys 200.000 dòlars. Arran d’aquest cas, influenciadors com Imane Anys “Pokimane” (9,2 milions de seguidors a Twitch) o Devin Nash (133.000 subscriptors a YouTube) havien estat coordinant una vaga de retransmissors per protestar contra la poca contundència de la plataforma davant d’aquests actes.