Twitch permetrà als seus retransmissors emetre continguts en altres plataformes

Els creadors podran retransmetre continguts a YouTube i Facebook Live, però només podran fer ‘simulcasting’ a serveis mòbils com TikTok i Instagram Live

Redacció

Twitch relaxa l'exclusivitat dels seus afiliats i els anima a promocionar els seus altres canals en els seus directes
Twitch relaxa l'exclusivitat dels seus afiliats i els anima a promocionar els seus altres canals en els seus directes | CC0

Twitch ha anunciat que flexibilitzarà els acords d’exclusivitat dels retransmissors socis i afiliats de la plataforma, de manera que podran crear continguts en directe per altres plataformes, segons s’especifica en l’apartat de Preguntes Freqüents de la plataforma. Aquest canvi suposa que els influenciadors podran retransmetre també a YouTube, Facebook Live, TikTok o Instagram Live, però amb certes limitacions.

Fins ara, els usuaris que accedien als plans de socis i afiliats de Twitch per monetitzar els seus directes no podien retransmetre els mateixos continguts en altres plataformes, i els streams no es podien pujar en format VOD (vídeo sota demanda) fins passades les 24 hores de l’emissió. Amb la nova normativa, els creadors de contingut poden començar streams a altres plataformes tan bon punt acabin el directe a Twitch, sense haver d’esperar. També tenen la capacitat de promocionar els seus canals en altres serveis durant el directe, i la mateixa plataforma “anima” als afiliats a fer el mateix en els seus altres canals.

La principal limitació d’aquest canvi el trobem en el que es coneix com a simulcasting, la possibilitat de fer directes simultanis en més d’una plataforma. En aquest cas, Twitch no permet que els seus socis i afiliats retransmetin el seu contingut al mateix temps per a serveis similars com YouTube o Facebook Live, pensats per a streams de llarga durada, ja que, segons al·leguen, “participar en dos streams a la vegada afecta de manera negativa a la qualitat de l’experiència de la teva comunitat”. Tanmateix, aquesta acció sí que es podrà dur a terme en plataformes mòbils pensades per a directes de curta durada, com són TikTok i Instagram Live.