Els cercles de Twitter ja estan disponibles per a tothom

La nova funcionalitat permet crear un grup reduït d’usuaris per poder fer publicacions en un àmbit més privat

Categories:

Redacció

La nova funció permet publicar tuits que només veuran les persones que se seleccionin
La nova funció permet publicar tuits que només veuran les persones que se seleccionin | MetaData

Després d’uns mesos de proves, Twitter ha obert a tot el públic els cercles, la nova opció de la xarxa social per compartir publicacions amb un grup reduït de persones, que opera d’una manera similar a Mejores Amigos d’Instagram. La funcionalitat s’està incorporant progressivament a tots els usuaris de la plataforma, començant per les aplicacions d’Android i iOS.

La inclusió dels cercles de Twitter permet complementar l’esfera pública i privada de la plataforma, un equilibri que, fins ara, molts usuaris compensaven amb la creació de comptes secundaris protegits. Per activar la nova funcionalitat només cal accedir al menú lateral de la plataforma, on apareixerà l’opció “Cercle de Twitter” (en la versió web, cal clicar primer “Més”). Allà podrem seleccionar les persones que volem que formin part del grup privat, fins a un màxim de 150. La incorporació o exclusió de comptes no és notificada als receptors, de manera que podem editar-la sempre que vulguem. Un cop tenim creat el cercle, quan fem un nou tuit ens apareixerà, al costat de la imatge de perfil, un desplegable que ens permetrà escollir si la publicació serà pública (és a dir, que podran veure tots els nostres seguidors) o bé només per al grup creat.

Els cercles se sumen a la resta de novetats que Twitter ha anat incorporant recentment, com la coautoria de tuits, i venen a complementar la resta de funcionalitats que permeten decidir qui pot veure, compartir i comentar les nostres publicacions. La plataforma també treballa en la possibilitat d’editar tuits, una característica ara mateix només disponible per als usuaris de Twitter Blue, la subscripció de pagament que, per ara, només es pot aconseguir als Estats Units, el Canadà, Austràlia i Nova Zelanda.