L’Eufònic tanca l’11 edició amb més de 5.000 assistents

El festival d’art sonores, visuals i digitals recupera les xifres prepandèmiques i omple gairebé totes les 60 activitats organitzades

Categories:

ACN

La mostra 'Música per a electroimants', de Diego Paonessa, és una de les dues exposicions que encara es poden visitar fins a l'11 de setembre
La mostra 'Música per a electroimants', de Diego Paonessa, és una de les dues exposicions que encara es poden visitar fins a l'11 de setembre | @MuseudeTortosa (Twitter)

L’11a edició de l’Eufònic, el festival d’arts sonores, visuals i digital-performatives que s’ha celebrat del 25 al 28 d'agost a sis poblacions de Terres de l’Ebre, ha congregat a més de 5.000 assistents, una xifra que suposa la recuperació de públic respecte edicions anteriors a la pandèmia, segons informen els organitzadors. De les més de 60 propostes musicals i artístiques programades pel festival, gairebé totes han omplert els espais.

Segons Vicent Fibla, director del festival, l'edició d'enguany ha sigut de les més participatives pel que fa als assistents: "Hem notat que el públic tenia ganes de sortir, de relacionar-se, de ballar i de tornar a la normalitat que ens havia estat arrabassada els dos darrers anys", ha assegurat. Fibla ha manifestat que a Eufònic ha quedat palès que “caben tota mena de propostes, des de les més experimentals fins a les més lúdiques i hedonistes, i els usuaris i usuàries hi han respost de manera excepcional".

Malgrat que el festival ja ha tancat les portes, dues de les seves exposicions encara es poden visitar fins a l’11 de setembre. Es tracten de Música per a electroimants, una mostra de l’argentí Diego Paonessa al Museu de Tortosa, i Not a Matter but It Really Matters, una exposició de la japonesa Ryoko Alama sobre l’escalfor i l’energia al Centre d’Art Lo Pati d’Amposta, ambdues comissionades per Arnau Horta.