El Port de Tarragona aposta pels drons per reforçar la seguretat

L’administració incorporarà dos vehicles no tripulats per 30.000 euros i preveu formar el seu personal per actuar com a operadora de vols

Categories:

Redacció

Els drons s'utilitzaran per vigilar el recinte portuari i lluitar contra la contaminació marítima
Els drons s'utilitzaran per vigilar el recinte portuari i lluitar contra la contaminació marítima | Port de Tarragona

El Port de Tarragona invertirà 30.000 euros en la compra de dos drons per reforçar la seguretat portuària. Fa mig any que la institució treballa en la seva implementació, que es pretén que millori les actuacions preventives i la rapidesa en la presa de decisions en situacions d’emergència.

El primer pas del projecte va consistir a zonificar l’espai de domini públic, definir quines són les àrees de risc i establir els requisits mínim de seguretat que hauran de complir els vols dels drons. Paral·lelament, el Port de Tarragona va preparar totes les autoritzacions necessàries per habilitar els vols de tercers dins de les seves instal·lacions. En segon lloc, l’administració va definir els usos pels quals es faran servir els vehicles no tripulats, amb tres prioritats clares: la vigilància de les zones comunes, la prevenció i lluita contra la contaminació marítima i els serveis de prevenció i control d’emergències.

Finalment, el Port treballa en la tercera fase de la iniciativa, en la qual es preparen manuals de seguretat operacional i s’elaboren estudis de seguretat aeronàutica, uns processos que esperen acabar a finals de 2022. Un cop estigui tot preparat, l’administració iniciarà a principis de 2023 la formació del personal operador propi, de manera que la mateixa institució pugui actuar com a operadora de vols no tripulats.