Els drons aquàtics automatitzen la neteja i estudi de l’entorn del Port

La tecnologia permet obtenir dades en temps real, accedir a zones de risc i millorar el coneixement de l’espai marí de Barcelona

Categories:

RedaccióACN

Dron aquàtic SB100 de Gpaseabots provat pel Port de Barcelona
Dron aquàtic SB100 de Gpaseabots provat pel Port de Barcelona | ACN

El Port de Barcelona ha posat a prova l’ús d’un dron aquàtic per a l’anàlisi de l’aigua, inspeccions, salvament, vigilància, neteja i altres tasques en matèria d’hidrografia. L’aparell ha estat dissenyat per GPASEABOTS juntament amb l’ens públic i ja ha demostrat tenir avantatges respecte l’ús d’embarcacions convencionals. Principalment, presenta una millor relació entre cost i eficiència, minimitza el risc humà i ofereix dades en temps real per anticipar i optimitzar futures accions, i ampliar els coneixements de l’entorn marí.

El cap de Medi Ambient del Port de Barcelona, Jordi Vila, ha assegurat que l’experiment és ·un primer pas per avançar vers l'automatització dels treballs de camp i aprofundir en el coneixement de l’entorn marí d’una manera molt diferent de l'actual". D’aquesta manera, no només permet automatitzar tasques habituals, sinó que un dron és capaç d’accedir a zones allunyades o de risc on les persones no arribaven.