TikTok se suma a la moda de les IA creadores d’imatges

La xarxa social xinesa estrena un nou filtre per crear ‘stories’ amb fons generats per algoritmes a través de descripcions

Redacció

El filtre incorpora una intel·ligència artificial que crea fons basats en descripcions de text en només 15 segons
El filtre incorpora una intel·ligència artificial que crea fons basats en descripcions de text en només 15 segons | cottonbro (Pexels)

Una de les principals tendències a la xarxa d’aquest 2022 és l’auge de les intel·ligències artificials (IA) especialitzades a generar imatges a través de descripcions basades en text, liderades per DALL-E 2, d’Open AI, i la seva derivada de codi obert, DALL·E Mini, disponible també en català. La darrera a sumar-s’hi ha estat TikTok, que ha llançat un nou filtre per a les seves stories que permet crear un fons basat en descripcions textuals.

L’eina, anomenada AI Greenscreen, es troba encara en una fase força inicial, i es limita a representacions pictòriques de l’ordre introduïda. No és capaç de produir imatges fotorealistes com DALL-E, però sí que destaca pel fet de donar resultats en un període de temps molt curt, de només 15 segons.

Després de realitzar diverses proves, hem pogut testimoniar que l’aplicació funciona millor quan se li demana paisatges i construccions, mentre que presenta més problemes a l’hora de representar animals o rostres. AI Greenscreen és capaç de donar resultats amb ordres escrites tant en català com en castellà, encara que tinguin errors ortogràfics.