Els SMS sumen 30 anys connectant persones

L’enviament de missatges de text viu un moment agredolç on l’ús professional el sosté com a canal de comunicació

Categories:

Redacció

L'ús dels SMS es redueix a l'entorn professional
L'ús dels SMS es redueix a l'entorn professional | Anna / Pixabay

Els SMS continuen en caiguda lliure i, segons les dades més recents de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, registren un total de 700 milions d’enviaments el 2020, molt lluny dels 10.000 milions de missatges enviats el 2006. El sistema va néixer el 1992 com a via de comunicació entre persones a través del mòbil, però ha quedat reduït els últims temps a l’enviament de publicitat. Tal com assenyalen les xifres de la CNMC, des del 2016 el trànsit del servei d’SMS professionals (A2P) ha anat a l’alça i ha arribat al rècord a Espanya de 4.300 milions de missatges, el que representa el 85% dels enviaments total del país.

Un informe elaborat per SMSpubli conclou que el 38% dels missatges rebuts pels espanyols són notificacions, avisos o recordatoris de cites com consultoria, salut o bellesa. La segona categoria amb més popularitat és la de campanyes informatives i comercials sobre les bases de dades de clients i usuaris de les empreses, que suposa el 35% dels SMS.

Una categoria a l’alça, i que esperen que sigui important els pròxims anys, fa referència a la verificació de la identitat. Cada cop més companyies empren codis 2FA o processos de seguretat per garantir que no hi ha vulneracions en les transaccions, registres o accessos a plataformes, i ja suposa l’11% dels enviaments. Una tendència que coincideix amb la de l’enviament de comunicacions relacionades amb la compra online com pot ser la confirmació de comanda, servei de recollida o enviaments a domicili. Actualment, aquest segment suposa el 13% dels SMS.

Madrid és la regió des de la qual s’envien més SMS amb fins professionals. La seva quota ascendeix fins al 28%, seguida de prop pel 27% de Catalunya i del 19% de les Canàries. Els segment amb un ús més elevat d’aquests missatges és el comerç (16%), salut (10%) i educació (6%).