Com activar el ‘mode vacances’ a WhatsApp

L’app de missatgeria instantània permet arxivar converses i grups per no tenir-les a la pantalla principal ni rebre notificacions de nous missatges

Categories:

Redacció

La funcionalitat d'arxivar converses de WhatsApp serveix com a 'mode vacances' per desconnectar
La funcionalitat d'arxivar converses de WhatsApp serveix com a 'mode vacances' per desconnectar | Pixabay

No cal marxar dels grups ni posar-se a l’assumpte hem començat la desconnexió estiuenca per avisar que no volem cap mena de missatge relacionat amb feina a WhatsApp. L’aplicació de missatgeria electrònica disposa de la funcionalitat d’arxivar converses, una mena de ‘mode vacances’ perfecte per treure de la interfície principal les comunicacions amb persones vinculades a l’entorn laboral, però amb la possibilitat de recuperar-les en el moment del retorn.

Per tal d’activar l’opció, cal seleccionar el xat que volem treure del mig. Un cop marcat, apareixen a la part superior noves icones, entre les quals hi ha una capsa amb una fletxa cap avall. Aquesta és l’opció per traslladar la conversa a la llista d’arxivats. Es pot fer amb tants usuaris i grups com es desitgi, no hi ha límit. Tampoc arribaran notificacions ni cap push avisant de nous missatges o interaccions, així que la desconnexió durant les vacances pot ser total.

Un cop tornem a la feina, per desfer l’acció només cal anar a la interfície principal amb la llista de converses i allà apareixerà a dalt de tot la mateixa icona de l’arxiu amb la fletxa. Si se selecciona, ens porta cap a la llista de converses ocultes. Igual que com hem fet per amagar-les, cal triar una a una les que ens interessa recuperar i després seleccionar el botó amb l’arxiu amb la fletxa cap a dalt per tornar-les a tenir a la pantall inicial. També hi ha la possibilitat d’indicar que es desarxivin totes les converses de cop.

Per als qui prefereixin tenir accés fàcil i ràpid a tots els xats, però avisant que estaran uns dies allunyats de la feina, sempre hi ha la possibilitat d’enviar un missatge a cadascuna de les persones o grups en qüestió per indicar que estem en mode desconnexió per vacances i que només s’atendran urgències.