Els 10 graus tecnològics amb nota de tall més alta a les PAU 2022

L’enginyeria monopolitza la classificació amb especialitzacions en informàtica, física i biomedicina

Categories:

Redacció

L’itinerari simultani en Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la UB és la titulació amb una nota més elevada
L’itinerari simultani en Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la UB és la titulació amb una nota més elevada | María Belmez (ACN)

L’itinerari simultani en Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la Universitat de Barcelona (UB) és el grau universitari d’àmbit tecnològic amb una nota de tall més alta a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) de 2022, amb un 13,118. La formació impartida per la UB és també la cinquena titulació amb una nota més alta a Catalunya, només darrere dels dobles graus en Física i Matemàtiques de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i de la UB, el grau en Matemàtiques de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i del grau en Medicina de la UB.

El segon lloc de la classificació és compartit: per una banda, el grau en Enginyeria Física de la UPC, la primera titulació individual del rànquing, amb una nota de tall d’un 12,728. Per l’altra, amb la mateixa nota, el doble grau en Biotecnologia i en Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat Rovira i Virgili (URV). De fet, les enginyeries són les especialitzacions més cotitzades dins de la classificació d’enguany, amb vuit de les 10 titulacions.

Si ens centrem en les universitats, la UPC és el centre que més titulacions col·loca dins del top 10 de notes de tall, amb la meitat de graus i estudis simultanis, malgrat que un d’ells, el grau en Tecnologies Industrials amb Anàlisi Econòmica + màster universitari en Enginyeria Industrial, és compartit amb la Universitat Pompeu Fabra (UPF). La UB és el segon centre que més titulacions té dins del rànquing, amb un total de tres, mentre que la UPF en té dos i la URV, un.

 

 

Les STEAM dominen les notes de tall

Més enllà de les titulacions específicament tecnològiques, les STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeries, Art i Matemàtiques) monopolitzen els graus amb una nota de tall més alta a les PAU. De les 10 més cotitzades, sis d’elles són graus universitaris en Medicina o dobles titulacions que l’inclouen, i quatre d’elles, titulacions individuals o simultanis en Matemàtiques. Si ampliem la selecció al top 20, només hi ha tres opcions (doble grau en Dret i Relacions Internacionals per la UAB, grau en Filosofia, Política i Economia per la UPF i la UAB i Estudis Internacionals d'Economia i Empresa per la UPF) que no entren dins les especialitzacions STEAM.

Si ens centrem en els graus més demandats (és a dir, aquells que compten amb més sol·licituds en 1a opció), les STEAM mantenen la força, però amb variacions. El grau més demandat és el de Medicina de la UB, amb 1.915 sol·licitants (i només 172 places), seguit pel grau en Psicologia i el grau en Administració i Direcció d’Empreses, ambdós també de la UB. L’únic grau tecnològic d’entre els 10 més demandats és l’Enginyeria Informàtica de la UPC, que ocupa la desena plaça.