Creen un clúster de formació en microelectrònica i nanotecnologia

El projecte oferirà cicles d’ensenyament, cursos de reciclatge, postgraus i un màster interuniversitari

Categories:

Redacció

El clúster vol posicionar Catalunya com a seu europea de la indústria dels semiconductors
El clúster vol posicionar Catalunya com a seu europea de la indústria dels semiconductors | Fabrizio Sciami (Flickr)

L’institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB) del CSIC, el centre tecnològic Eurecat i cinc universitats catalanes han acordat la creació d’un nou clúster de formació centrat en microelectrònica i nanotecnologia per reforçar i cobrir les necessitats de la indústria dels semiconductors.

Segons expliquen en un comunicat, el nou ens prepararà cicles formatius, cursos de formació continuada i de reciclatge i postgraus, a més a més d’impartir un màster organitzat per les diferents entitats educatives del clúster i coordinar doctorats industrials. Ara per ara, es desconeix el nom de projecte i la data d’arrencada de les seves activitats.

Les universitats que coimpulsen el clúster són la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat de Girona (UdG) i la Universitat Rovira i Virgili (URV). La iniciativa busca convertir Catalunya en una de les seus europees de la indústria dels microxips, un objectiu coordinat des de la plataforma FabLab, a la qual també pertanyen les Cambres de Comerç de Barcelona i Girona i diversos centres tecnològics. El projecte va en la mateixa línia que el PERTE d’11.000 milions d’euros anunciat el passat abril pel govern espanyol.