Apple Music llança una pàgina amb música en català

La plaforma recull artistes i grups catalans per donar visibilitat a l’escena musical de Catalunya

Categories:

Redacció

Apple Music crea un espai per promoure la música catalana
Apple Music crea un espai per promoure la música catalana | Pixabay

Apple Music ha creat una pàgina amb cançons, grups i artistes en català disponible a la home i al cercador. El nou espai fa un recull de les noves veus sorgides els últims anys fins a estrelles del rock que han transcendit al llarg dels anys, i ofereix 20 llistes imprescindibles per als amants de la música catalana. Tot i que la plataforma ofereix la interfície en la llengua del Principat des de fa 7 anys, fins ara no havia ofert cap canal amb una col·lecció com aquesta.

La pàgina destaca propostes de gèneres i estils diversos. A la llista es poden identificar noms coneguts com Siderland, Roger Argemí, Miki Núñez, Verlaat, Serat, Raimon, o bandes com El Petit De Cal Eril, Mishima, Els Pets, Manel o Antònia Font. Es pot escollir reproduir discs íntegres o títols concrets, i navegar pels destacats de Novetats, Èxits del Moment, Playlists d’artistes, Videoclips i Artistes que ens encanten.

La mateixa pàgina descriu l’escena musical catalana com “una representació dels canvis polítics, socials i emocionals que ha experimentat Catalunya al llarg dels anys”. Posant els ulls a etapes inicials, relata com es va convertir “en un vehicle de reivindicació i presa de consciència lingüística, i consolidada després com una plataforma artística amb personalitat i llengua pròpia”.

Etiquetes