AImCAT guanya el premi del públic a l’AI Song Contest

L’equip català queda onzena a la classificació global del concurs amb la seva ‘I Feel the Wires”

Categories:

Redacció

AImCAT ha produït el tema "I Feel the Wires" en col·laboració amb una intel·ligència artificial en sis setmanes
AImCAT ha produït el tema "I Feel the Wires" en col·laboració amb una intel·ligència artificial en sis setmanes | Cedida

I Feel the Wires, la cançó creada per l’equip AImCAT, ha guanyat el premi del públic a la segona edició de l’AI Song Contest, el concurs internacional de música cocreada amb algoritmes considerat “l’Eurovisió de la intel·ligència artificial”. La proposta catalana ha aconseguit imposar-se com la preferida de l’audiència entre els 38 temes presentats al certament, però s’ha quedat en l’onzè lloc de la classificació global després de les votacions del jurat, que representaven un 50% de la valoració final.

La guanyadora absoluta de l’AI Song Contest d’enguany ha estat Listen To Your Body Choir, cançó desenvolupada per l’equip estatunidenc M.O.G.I.I.7.E.D i la preferida dels avaluadors del certamen. El segon lloc l’ha ocupat Quantum Trap, proposta dels neerlandesos Lovelace & The Machines, mentre que els francesos Gulluni x Algomus han tancat el podi amb The Last Moment Before You Fly. A l’AI Song Contest hi han participat equips provinents de més d’una desena de paísos d’arreu del món.

Un treball col·laboratiu

La cançó d’AImCAT ha estat desenvolupada per un equip format per 38 persones sense contacte previ abans d’arrancar el projecte i d’àmbits professionals molt diversos, des de la intel·ligència artificial i la música a la comunicació i la psicologia. “Vam decidir que la cançó havia de tenir un fil argumental basat en la relació entre les persones i les màquines”, explicava el lletrista del tema, Jordi Planas, en un reportatge a MetaData. Per ser coherents amb aquesta idea, la lletra i la melodia de la cançó han estat creades de manera cooperativa amb diversos models d’intel·ligència artificial.