La venda de PCs cau un 10% a tot el món

La venda de tecnologia, especialment d’ordinador i telèfons intel·ligents 5G, rep les conseqüències de la situació geopolítica i econòmica

Categories:

Redacció

Els PCs i els mòbis amb 5G reben el cop de la guerra i la inflació
Els PCs i els mòbis amb 5G reben el cop de la guerra i la inflació | CC0

La demanda de PCs ha caigut un 10% de mitjana en el que portem d’any. Sagons la consultora Gartner, l’ús d’aquest format per a consum s’ha reduït un 13%, mentre que en l’entorn empresarial la davallada ha estat del 7,2%. Les principals causes, tal com apunta l’informe, són la situació geopolítica, la inflació, les fluctuacions monetàries i les interrupcions en la cadena de subministrament, uns elements que, si no frenen el seu impacte negatiu, revertiran en una caiguda més acusada de l’interès per aquests aparells.

Les xifres en vermell també s’han registrat en la venda de telèfons intel·ligents i s’espera que d’aquí a finals del 2022 generin una caiguda del 7,1%, amb una mitjana d’un 5,85% de reducció any rere any. La xina és el país més impactat, on s’espera que la davallada sigui del 18,3%. L’impacte ha estat especialment acusat en els smartphones 5G, en els quals la disminució prevista serà del 2% després de viure un augment de la demanda del 65% el 2021.

Malgrat que les dades no són positives, Gartner preveu un repunt dels dispositius amb la nova generació de connectivitat el pròxim any. L’origen es troba en la substitució natural de terminals antics per altres de nous, els quals ja de sèrie incorporen el 5G. Tot i la caiguda, enguany s’espera que la venda d’aquests mòbils ascendeixi fins als 710 milions d’euros, un 29% més que l’any anterior, però per sota de le expectatives inicials.