Apple, l’única que guanya la partida al coronavirus

La creadora de l’iPhone tanca segon trimestre amb un increment de les vendes en plena pandèmia

Redacció

Tim Cook ha vist com Apple augmenta el volum de vendes durant coronavirus
Tim Cook ha vist com Apple augmenta el volum de vendes durant coronavirus | Apple

Apple ha estat l’única companyia que ha augmentat el volum de vendes en el segon trimestre del 2020, en plena pandèmia del coronavirus. L’empresa dirigida per Tim Cook ha venut 45,1 milions de telèfons mòbils, per sota dels 55,8 milions de Huawei i els 53,7 milions de Samsung, segons Canalys.

La consultora situa en un 25% el creixement del volum de distribució de l’iPhone en comparació amb el segon trimestre del 2019, impulsat pels model SE i 11.

En ple context de crisi sanitària amb la covid-19, el sector de la telefonia ha patit una davallada generalitzada de les vendes. Entre els mesos d’abril i juny de l’any anterior es van comercialitzar 331 milions de dispositius, mentre que enguany s’ha registrat una caiguda fins als 285 milions de mòbils, un 14% menys.

Malgrat que el segon semestre del 2020 compta amb el llançament de novetats en la gamma Galaxy Note de Samsung i el nou iPhone 12 per part d’Apple, després de reconèixer un retard en la data prevista, el coronavirus i la por a una recessió econòmica generen incertesa en una indústria de la telefonia que encara es manté optimista respecte als resultats a finals d’any.