Huawei ja és el primer venedor de telèfons mòbils del món

La companyia xinesa frena la caiguda durant la pandèmia i supera Samsung

Categories:

Redacció

Huawei supera Samsung i Apple en vendes
Huawei supera Samsung i Apple en vendes | Huawei

Huawei ha venut el segon trimestre del 2020 un total de 55,8 milions de telèfons mòbils, un 5% menys que en el període anterior. La xifra li ha servit per superar per primera vegada Samsung, amb 53,7 milions de dispositius en el mateix període i una caiguda del 30% a causa de la pandèmia del coronavirus, segons la consultora Canalys.

La companyia xinesa ha pogut frenar la caiguda a causa del seu domini al mercat nacional, on representa el 70% de la quota de mercat i on ha pogut créixer encara un 8%. No obstant això, l’empresa ha patit una caiguda del 27% al mercat internacional, motivat sobretot pel veto dels Estats Units.

En el cas d’Europa, la davallada registrada ha estat del 6%. Huawei ha passat de tenir un 22% del mercat a tenir-ne el 16% i a ocupar la tercera posició com a venedor de telefonia, per darrere de Samsung i Apple.

Els bons resultats generals de Huawei, segons ha analitzat la consultora, rau en el domini del mercat xinès: “Hi ven el 70% dels telèfons mòbils, mentre que Samsung només hi té presència en un 1%. Han aprofitat la recuperació econòmica xinesa per reactivar el negoci”. Els experts també han apuntat que caldrà veure com avancen les economies i els resultats dels seus competidors per saber si es tracta d’una tendència que es consolidarà o el lideratge tornarà a mans de la coreana.

Etiquetes