El segon nanosatèl·lit de la Generalitat es dirà Menut

La proposta ha estat escollida en una votació on han participat més de 20.000 nens i nenes

Categories:

Redacció

El nom 'Menut' ha estat proposat per Ares Marcé Sentís, de sis anys, i Cèlia Peña Galimany, de quatre anys
El nom 'Menut' ha estat proposat per Ares Marcé Sentís, de sis anys, i Cèlia Peña Galimany, de quatre anys | Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori

Menut és el nom que 20.000 nens i nenes de tot Catalunya han triat per batejar el segon nanosatèl·lit de la Generalitat de Catalunya, que s’enlairarà en els pròxims mesos amb l’objectiu de monitorar la terra i extreure dades per combatre el canvi climàtic. La iniciativa forma part de l’Estratègia NewSpace liderada pel Departament de la Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori, que l’any passat va fer enlairar el primer satèl·lit català, l’Enxaneta.

El nom del segon nanosatèl·lit ha estat escollit a través de la web de l’InfoK pels infants catalans, que podien escollir entre una selecció de 10 noms proposats per membres del Club Super3 d’arreu del món: Borinot, Carquinyoli, Espiadimonis, Espurna, Esquitx, Estel, Galet, Menut, Minairó i Tafaner. D’aquests finalistes, els súpers han acabat escollint Menut per 4.500 vots, la proposta feta per la targarina de sis anys Ares Marcé Sentís i per la Cèlia Peña Galimany, una nena de quatre anys de Figuerola del Camp.

Aquesta és la segona vegada que la Generalitat opta per triar el nom del satèl·lit a través d’un concurs públic amb nens i nenes, atès que l’Enxaneta també va rebre el seu nom a partir d’aquesta iniciativa. Això sí, cal mencionar que la participació s’ha més que doblat, ja que en la primera edició hi van participar 10.000 infants. Segons el Departament de Vicepresidència, aquest procés té l’objectiu d’incentivar les vocacions cientificotecnològiques i l’interès dels infants i joves per la nova economia de l’espai.