Molins de Rei impulsa un laboratori ciutadà de robòtica i ‘big data’

L’Espai d’Innovació Tecnològica s’estrenarà el 2023 i estarà obert a ciutadans, empreses i escoles

Redacció

El laboratori s'ubicarà a l'edifici el Molí, que compartirà amb l'actual biblioteca municipal
El laboratori s'ubicarà a l'edifici el Molí, que compartirà amb l'actual biblioteca municipal | Ajuntament de Molins de Rei

L’Ajuntament de Molins de Rei treballa en la creació del nou Espai d’Innovació Tecnològica, unes instal·lacions que s’ubicaran a l’edifici el Molí que aspira a convertir-se en un laboratori d’idees especialitzat en robòtica i big data que estarà obert a la ciutadania, als centres educatius i a les empreses del municipi. "Serà un espai de trobada per crear sinergies entre ells, posar en comú projectes, formar treballadors i fer showrooms de productes", ha explicat el regidor de Tecnologies 4.0 de Molins, Jordi Enseñat.

El nou laboratori, dissenyat amb l’ajuda de diverses entitats de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), té previst obrir al públic el 2023 i compartirà edifici amb la Biblioteca El Molí. "Altres espais makers han començat sent generalistes, però s’han especialitzat. L'Ajuntament de Molins tenia clar que volia apostar per la indústria 4.0 i hem vist que, per les necessitats dels diferents col·lectius, estaria bé començar pel big data i la robòtica", desvela la coordinadora de la Unitat d’Emprenedoria, Territori i Capacitació Empresarial del Parc de Recerca UAB, Júlia Palma.

L’Espai d’Innovació Tecnològica es dividirà en tres zones principals: un espai polivalent, un de fabricació per testejar nous dispositius i un de formació. En aquest darrer s’oferiran tallers i cursos per a la població local, amb especial atenció en la gent gran i les persones a l’atur, atès que un dels objectius del centre és combatre la bretxa digital. D’altra banda, el laboratori també posarà aules a disposició dels centres educatius de Molins de Rei per aquelles escoles que vulguin fer servir tecnologies 3D o realitat virtual per preparar les seves assignatures.