La pantalla de bloqueig protagonitza les principals novetats d’iOS 16

La nova versió del sistema operatiu d’iPhone augmenta la personalització d’elements i amplia les funcionalitats d’Apple Pay

Categories:

Redacció

iOS 16 permetrà editar la tipografia, la mida i el color del rellotge de la pantalla de bloqueig, entre altres millores
iOS 16 permetrà editar la tipografia, la mida i el color del rellotge de la pantalla de bloqueig, entre altres millores | Apple

La conferència anual d’Apple, la WWDC22, ha estat l’escenari de presentació d’iOS 16, la nova actualització del sistema operatiu dels iPhones que està previst per a principis d’aquesta tardor, juntament amb el llançament dels futurs iPhone 14. La versió millorada del programari base serà compatible amb iPhone 8 i les posteriors generacions del telèfon intel·ligent, deixant enrere els iPhone 6S, iPhone 7 i la primera generació d’iPhone SE. El nou sistema operatiu destaca per les noves funcionalitats de personalització que incorpora en diverses de les seves aplicacions, amb especial protagonisme per la pantalla de bloqueig.

Concretament, iOS 16 ha redissenyat la pantalla de bloqueig dels seus telèfons de manera que els usuaris tinguin una personalització molt més elevada, a través de canvis en la tipografia, mida i color del text i el rellotge. La nova versió del sistema operatiu també permet que els populars widgets es puguin fer servir sense haver de desbloquejar el telèfon, de manera es pugui consultar les darreres notícies o el temps d’espera d’un servei a domicili de manera més immediata. Per tal d’adaptar-lo a les diverses funcions del telèfon, els usuaris podran configurar diversos models de pantalles de bloqueig que podran canviar en funció del context.

La nova pantalla de bloqueig d'iOS 16 permetrà separar els fons de pantalla en capes i ubicar el rellotge en la profunditat que desitgem

Amb tot, un dels aspectes en què Apple més ha incidit és en el nou sistema de fons de pantalla, que permet separar les fotografies en diverses capes, de manera que podem col·locar els elements de pantalla allà on vulguem. Així, per exemple, podem fer que el rellotge aparegui darrere dels nostres fills en el fons de bloqueig, però per davant del fons. De fet, el mateix sistema ens suggerirà quines fotografies de la nostra galeria quedarien millor com a fons de pantalla i ens permetrà tenir diverses fotos durant el dia. D’altra banda, un altre canvi rellevant és que les notificacions passaran a aparèixer a la part inferior del telèfon en lloc del marge superior, donant així major protagonisme a una interfície neta.

Apple Pay s’expandeix amb més opcions

L’altre gran beneficiat de l’actualització del sistema operatiu d’iPhone és Apple Pay, l’aplicació de pagaments de la companyia. Malgrat que fins ara es limitava a actuar com a wallet, iOS 16 atorga a l’app la possibilitat d’integrar títols de transport digitals (en aquelles ciutats on sigui compatible) i l’opció de diferir pagaments en fins a quatre quotes sense interessos, una funcionalitat gestionada per la mateixa companyia de Cupertino, sense la intervenció de cap entitat bancària, que inicialment només estarà disponible als Estats Units. Addicionalment, Apple Pay també podrà ser usat pels comercials com un datàfon amb l’opció Tap to Pay.

Més enllà de funcionalitats financeres, Apple també ha presentat un seguit de novetats relacionades amb la resta d’apps incorporades de base en el sistema. Una de les més destacables és la nova llibreria compartida de fotos a iCloud, una carpeta en la qual es podran afegir i editar fotografies entre un màxim de sis persones. Per la seva banda, l’aplicació de missatgeria d’iPhone, iMessage, se suma a WhatsApp i permetrà editar missatges acabats d’enviar i cancel·lar enviaments, mentre que la funció Live Text, que permet identificar textos en imatges estàtiques, ara també serà compatible amb vídeos, en els quals haurem d’escollir el fotograma que vulguem captar.

Etiquetes