Apple s’allunya del metavers de Zuckerberg

La companyia de Cupertino anuncia que les pròximes ulleres de realitat virtual seran només per a usos puntuals i rebutja la idea d’un món paral·lel

Categories:

Redacció

Apple llançarà unes ulleres de realitat virtual per a usos puntuals
Apple llançarà unes ulleres de realitat virtual per a usos puntuals | Unsplash

Apple no vol seguir el camí del fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, en relació al metavers. Si aquest ha escollit rebatejar la seva companyia com a Meta i apostar per aquesta realitat paral·lela com un espai per a l’oci, la feina i qualsevol activitat diària, la companyia de la poma treballa en unes ulleres de realitat virtual només per a usos puntuals. Així ho assenyala l’analista Mark Gurman de Bloomberg, que destaca el camí totalment oposat per l’empresa de Cupertino en un context on bona part de les tecnològiques aposten per aquest nou món digital.

Tal com assenyala l’expert, Apple ha rebutjar la idea d’una vida virtual on fer servir les seves ulleres. “Hi ha una paraula que em sorprendria escoltar quan anunciï les seves ulleres: metavers. M’han dit força directament que la idea d’un món completament virtual on els usuaris puguin escapar està fora dels límits d’Apple”, detalla. Un posicionament que justifica la tria de videojocs, consum, comunicació i continguts virtuals com a objecte d’aplicació del gadget en el qual treballa l’empresa.

Encara no s’ha fet pública la data del llançament ni detalls oficials sobre les característiques tècniques i estètiques. Tanmateix, s’apunta cap a un dispositiu amb tres pantalles, una resolució de 8K i una dotzena de càmeres de seguiment. El preu que es trobaria al voltant dels 3.000 dòlars, per sobre del cost mitjà de mercat.

Davant els anuncis fets fins al moment, Gurman es mostra convençut que serà un dispositiu de realitat virtual, possiblement amb funcions de realitat augmentada.