Apple renova la seva línia ‘low cost’ amb l’iPhone SE (2022)

L’empresa de Cupertino presenta una nova edició de l’iPad Air, nous colors per l’iPhone 13 i un ordinador de sobretaula

Categories:

Redacció

Els nous iPhone SE 3 es llançaran el 18 de març a preus que van des dels 529 als 699 euros
Els nous iPhone SE 3 es llançaran el 18 de març a preus que van des dels 529 als 699 euros | Apple

Apple ha presentat una nova versió del seu telèfon mòbil de gamma mitjana, l’iPhone SE (2022), que manté el seu aspecte exterior, però renova els seus components respecte al dispositiu llançat el 2020. El nou aparell incorpora el xip A15 Bionic com a processador, el mateix que empren els iPhone 13, dels quals també adopta el vidre de pantalla, el Gorilla Glass. L’iPhone SE (2022) també habilita la connexió 5G i incorpora una nova càmera de 12 megapíxels.

A més a més de les novetats de la nova versió, el telèfon empra quatre nuclis Neural Engine, fa servir iOS 15 com a sistema operatiu i promet una bateria de “fins a 15 hores de vídeo”. L’iPhone SE (2022) es llançarà el 18 de març en tres colors diferents, blanc, negre i vermell, amb tres opcions d’emmagatzematge: 64 GB (529 euros), 128 GB (579 euros) i 256 GB (699 euros).

A més a més del nou telèfon, Apple també ha presentat la nova generació de l’iPad Air, un dispositiu que manté la majoria de característiques del seu predecessor, però que incorpora canvis interns semblants als de l’iPhone SE. La inclusió del xip M1 amb vuit nuclis permetrà, segons la companyia, un rendiment gràfic que pràcticament doblarà el de l’anterior edició de la tauleta. Així mateix, l’aparell també afegeix compatibilitat amb xarxes 5G i Wi-Fi 6. Per la seva banda, l’empresa de Cupertino no ha anunciat un nou model del seu telèfon principal, però sí que posarà a la venda versions de l’iPhone 13 i l’iPhone 13 Pro de colors verds.

Mac Studio, els nous ordinadors d’Apple

L’altra gran novetat presentada per Apple ha estat el Mac Studio, el nou ordinador de sobretaula de la companyia. El dispositiu es basa en el xip M1 Ultra que ha presentat l’empresa, un processador de 20 nuclis de CPU i 64 de GPU, que permet superar els Mac Pro. L’ordinador es llança en dos models amb xips diferents: el primer, operat pel M1 Max i un SSD de 512 GB, per 2.329 euros, i un segon, operat pel mencionat M1 Ultra i amb un SSD d’un TB, per 4.629 euros.

Etiquetes