Localret i La Salle creen una guia per digitalitzar municipis

El model s’adapta a les necessitats socials i econòmiques de cada població i s’ha treballat amb els ajuntaments de Tarragona, Lleida, Sant Feliu i Esplugues

Categories:

Redacció

El 'Metamodel del municipi digital' és el resultat de diversos mesos de treball i investigació
El 'Metamodel del municipi digital' és el resultat de diversos mesos de treball i investigació | Martí Petit (Imatges Barcelona)

El Consorci Localret i La Salle Campus Barcelona-URL han confeccionat una guia anomenada Metamodel del municipi digital, un document pensat per acompanyar a les administracions dels pobles i ciutats d’arreu Catalunya en el seu camí cap a la digitalització. La guia ha comptat amb la participació de representants dels ajuntaments de Tarragona, Lleida, Sant Feliu de Llobregat i Esplugues de Llobregat i està orientat a l’aplicació pràctica.

El Metamodel del municipi digital és el resultat de diversos mesos de recerca conjunta entre ambdues entitats, que han valorat els reptes socials i econòmics de les poblacions catalanes i han ideat un model personalitzable que s’adapti a les seves necessitats. “Un municipi digital per a nosaltres és el poble o la ciutat on els seus habitants poden desenvolupar-se plenament personalment i professionalment. És un espai on la tecnologia és una eina per tornar a l'administració més eficient, facilitar la vida a les persones i assentar les condicions per a la nova economia”, explica el director general de Localret, Andreu Francisco.

L’eina s’ha creat específicament per la realitat dels municipis catalans, partint de models de referència global i de les aplicacions pràctiques que s’han dut a terme amb els ajuntaments que han col·laborat en la seva confecció. Tanmateix, els seus impulsors consideren que el model també es podria aplicar a “altres regions de patrons comparables" al Principat. “Permetrà innovar i garantir un bon servei d'atenció a la població i, sobretot, a partir d'una gestió intel·ligent, donar solució als nous escenaris que es presentin, donant oportunitats de desenvolupament personal i professional a tota la ciutadania per reduir la desigualtat”, assegura el director d'Internacionalització i Innovació de La Salle-URL, Josep Miquel Piqué.