Els professionals TIC cobren 14.000 euros anuals més que la mitjana espanyola

Els treballadors del sector digital de Barcelona i Madrid tenen sous un 30% més alts que els de la resta de l’Estat espanyol

Redacció

Els especialistes en SEO, PPC, UX/UI i màrqueting digital són els treballs que creixen més ràpidament
Els especialistes en SEO, PPC, UX/UI i màrqueting digital són els treballs que creixen més ràpidament | Laura Guerrero (Imatges Barcelona)

El sector TIC presenta una àmplia demanda de professionals qualificats per cobrir les vacants que sorgeixen de l’expansió del seu negoci, i això repercuteix positivament en els salaris dels seus treballadors. Aquesta és la conclusió a què arriba la Guia Salarial 2022 de Prosperity Digital, que situa en 38.500 euros el sou mitjà dels empleats digitals a l’Estat espanyol, una xifra que supera per més de 14.000 euros el salari mitjà de la població, de 24.395 euros segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

D’entre tots els perfils professionals, els càrrecs més alts de direcció són els millors remunerats, especialment les posicions de director de tecnologia (CTO), director de màrqueting (CMO) i director financer (CFO), que poden arribar als 130.000 euros anuals. Amb tot, el camp que, globalment, presenta uns ingressos més elevats, és la programació, amb uns salaris mitjans de 42.000 euros. Els caps de dades, els solution arquitects i els programadors especialitzats en blockchain són els programadors més cotitzats.

Els programadors són els professionals digitals amb un salari mitjà més elevat a l'Estat espanyol, de 42.000 euros anuals

D’altra banda, l’estudi de Prosperity Digital apunta que les professions que estan creixent a un ritme més elevat són els especialistes en SEO, PPC, UX/UI i màrqueting digital. “A vegades trobem rols especialistes amb un rang salarial més alt que el management“, confessa el director de la companyia, Gary Mullan. Un altre aspecte que destaca l’informe és la rellevància de la ubicació de la feina a l’hora de determinar retribucions. En aquest sentit, els professionals que resideixen a Madrid o a Barcelona ingressen al voltant d’un 30% més que els habitants d’altres ciutats de l’Estat espanyol, una dinàmica que, segons la Guia Salarial, pot començar a canviar gràcies al treball en remot.

I és que la indústria digital és una de les que ha abraçat el teletreball amb més entusiasme: fins a un 40% dels professionals digitals consultats per Prosperity Digital entre novembre i desembre de 2021 treballen completament en remot, mentre que un 32,5% fa format híbrid i només un 27,5% desenvolupa les seves tasques des de l’oficina. “En el sector digital és difícil que es torni l'antic model de prioritat total a la presencialitat. No sols els enginyers informàtics han demostrat ser igual o més productius treballant en remot, tota la resta d'especialistes, sigui en màrqueting, producte o vendes, també”, assegura el fundador de Hired!BCN, Dani Martos.