Adeu definitiu a l’iPod

Categories:

Redacció

L'iPod desapareix del catàleg d'Apple després de 21 anys en marxa
L'iPod desapareix del catàleg d'Apple després de 21 anys en marxa | Aegon Boucicault (Unsplash)

Apple ha descatalogat el reproductor de música iPod després de 21 anys de vida. El dispositiu, que va revolucionar el consum cultural entre els més joves, permetria els usuaris oferir el servei de reproducció de manera independent a l’iPhone. Actualment, el mòbil intel·ligent, juntament amb l’iPad i el HomePod Mini, han absorbit aquesta funcionalitat i, segons la companyia, mantenen “l’esperit” del ja desaparegut iPod.

El declivi del dispositiu va iniciar-se el 2007, amb la presentació de l’iPhone. Ha seguit el mateix camí que qualsevol altre mp3, mp4 i posteriors elements destinats únicament a la reproducció musical.

Petit, però potent

L’iPod va arribar al mercat com un reproductor petit, de mida quadrada i amb uns auriculars blancs que ja defineixen el gegant tecnològic de la poma. Permetia transferir arxius a la memòria interna a través d’un cable FireWire, i ajudava els usuaris a crear les seves llistes musicals amb mix de tota mena. Clarament, va ser l’encarregat de deixar enrere el CD, que ja havia fet el mateix prèviament amb la cinta de casset.

Algunes veus de la companyia han afirmat al llarg dels anys que l’iPod va posar els fonaments de l’iPhone. Els primers models del mòbil tenien una clara retirada estètica al reproductor, unes línies que l’empresa va prendre com a element identificador dels seus productes i que han anat evolucionant al llarg dels anys fins als dispositius que avui es troba en mans dels més fanàtics d’Apple.

L’últim model va ser l’iPod Touch, llançat el 2019. Se’l pot definir com un iPhone, però sense fer trucades, tot i que sí amb accés a l’App Store i a totes les aplicacions del món de la companyia nord-americana. Tanmateix, la proposta no ha estat prou atractiva per fer-se un lloc al mercat. Potser els més nostàlgics es negaran a dir adeu al reproductor, però hauran de recórrer al mercat de segona mà o a les existències que encara queden en algunes botigues i a la mateixa store de la companyia creadora.

Etiquetes