YouTube incorpora els Super Thanks, les propines per a creadors de continguts

Aquesta opció de suport econòmic, disponible fins ara en versió beta, s’ha activat a 68 països, entre els quals es troba l’Estat espanyol

Redacció

YouTube amplia les opcions per ajudar econòmicament als creadors de contingut de la plataforma
YouTube amplia les opcions per ajudar econòmicament als creadors de contingut de la plataforma | YouTube

YouTube ha llançat al públic els Super Thanks, una nova funcionalitat que permet als usuaris fer aportacions econòmiques als vídeos dels seus youtubers preferits per donar-los suport i agrair-los les seves creacions. L’opció es va començar a testejar l’estiu de 2021 amb una sèrie de creadors de continguts seleccionats, i ara s’ha obert a tot el públic de 68 països del món, entre els quals es troba l’Estat espanyol.

Els Super Thanks s’ubiquen en la barra que se situa just a sota dels vídeos, on es troba el nombre de visualitzacions i altres opcions per compartir el contingut per altres fonts, afegir-lo en una llista de reproducció o donar-li m’agrada. Si seleccionem la nova funcionalitat, representada amb un cor amb el símbol del dòlar ($) dins, YouTube ens permet fer una aportació de 2, 5, 10 o 50 euros, que podem acompanyar d’un missatge personalitzat. Un cop confirmem el pagament, les nostres paraules apareixeran a la caixa de comentaris del vídeo en qüestió, com qualsevol altre comentari, però amb una icona de color que indica amb quants diners hem contribuït.

La inclusió d’aquesta funcionalitat se suma a la resta d’opcions que YouTube ofereix als seus creadors per monetitzar el seu contingut, com els ingressos per publicitat i les membresies del canal, que funcionen com una subscripció mensual i permeten accedir als continguts que els youtubers marquin com a exclusius. Per activar els Super Thanks en un canal de YouTube, cal que aquest tingui activada la monetització dels continguts, una opció oberta als creadors amb més de 1.000 subscriptors que superin les 4.000 hores de visualització pública en el darrer any. Si es compleixen els requisits, només cal accedir a la pestanya en qüestió dins de YouTube Studio i clicar l’interruptor dels Super Thanks.