LinkedIn és la xarxa social amb més ciberatacs el 2022

La plataforma rep el 52% dels incidents de ‘phishing’ en el primer trimestre de l’any

Categories:

Redacció

LinkedIn, en el punt de mira dels ciberdelinqüents
LinkedIn, en el punt de mira dels ciberdelinqüents | Greg Bulla/ Unsplash

LinkedIn ha estat la companyia més suplantada durant el primer trimestre del 2022 amb l’objectiu de robar dades personals dels usuaris, segons assenyala l’últim informe de Check Point. El phishing ha estat el sistema més emprat en els ciberatacs (52%).

La xarxa socials ocupava en l’anterior informe la cinquena posició (8%) entre les empreses amb més incidents. En el trimestre anterior, amb la campanya del Black Friday i Nadal, DHL va copsar el major nombre de ciberatacs (23%), mentre que enguany ha baixat fins al segon lloc amb un 14% de les usurpacions d’identitat. L’interès dels criminals varia en funció de l’època de l’any, tot i que en el punt de mira acostuma a haver-hi la mateixa tipologia d’organitzacions i activitats. Aquest 2022 els delinqüents han posat el focus en les xarxes socials, mentre que l’àmbit de la logística ha quedat en segon terme.

Infogram

 

Les dades de l’informe de Check Point ratifiquen el mal moment que viu LinkedIn. La plataforma va patir una filtració de dades venudes a fòrums de ciberdelinqüents que va afectar 500 milions de persones el 2021. La companyia va alegar que estractava de dades públiques dels seus usuaris, negant així que es tractrés d’un problema en la seva estructura interna.

La companyia també ha estat acusada de tenir perfils i ofertes de feina falsa. L’FBI va alertar que aquesta pràctica es registra des del 2019 i que ja ha generat la pèrdua de més de 2.600 milions d’euros per persona. Els anuncis falsos tenien com a objectiu captar diners i dades personals.

Es posible que el tema de la suplantación de identidad a estos niveles sea algo nuevo para la red social de profesionales. Sin embargo, últimamente, hemos sido testigos en varias ocasiones de cómo los malos actores han intentado sacar partido a la plataforma de distintas maneras.