Es multipliquen els casos de ‘phishing’ a WhatsApp

Els cibercriminals ataquen els usuaris amb l’objectiu de robar les seves dades i estendre l’atac als contactes de l’agenda

Categories:

Redacció

Augmenten els ciberatacs a WhatsApp
Augmenten els ciberatacs a WhatsApp | Pixabay

Els usuaris de WhatsApp han vist augmentar els últims dies el nombre de casos de phishing, un ciberatac que consisteix a robar dades de les persones i suplantar la seva identitat. En els nous atacs, els cibercriminals descarreguen l’aplicació de missatgeria en un dispositiu i introdueixen el número de la víctima, de manera que l'aplicació envia un codi de verificació al telèfon d'aquesta. A continuació, els hackers es fan passar per un conegut de l'afectat, que ha estat atacat prèviament, i l'envien un missatge dient que el codi que han rebut ha estat un error i demanen que se'l renviïn. En el moment en què la víctima comparteix el codi amb el contacte, aquest pot verificar el compte en el seu dispositiu i per tant, pot robar el compte i les seves dades.

Com protegir-se

Existeixen diverses formes per protegir la privacitat a WhatsApp. En primer lloc, mai hem de compartir el codi de verificació que ens proporciona l'aplicació, ja que d'aquesta manera és molt fàcil pels cibercrimnals robar el compte.

Un altre punt a tenir en compte és activar l'autenticació en dos passos, que consisteix a introduir un correu perquè WhatsApp enviï allà la informació per restablir el codi. Si en algun moment ens arriba un correu d'aquest tipus i no l'hem sol·licitat, l'hem d'eliminar directament, ja que pot ser un atac per part de cibercriminals.

En el cas de WhatsApp Web es pot consultar quines sessions estan obertes per assegurar que ningú ens està suplantant o espiant. Si trobem una sessió en un dispositiu desconegut, l'hem de tancar immediatament.