La demanda d’informàtics creix un 21% el 2021 a Espanya

Un informe d’Infojobs i ESADE situa els desenvolupadors de ‘software’ com els professionals TIC més buscats i els dissenyadors UX/UI com els més ben pagats

Redacció

La informàtica i les telecomunicacions és el cinquè sector amb més ofertes de feina a Infojobs
La informàtica i les telecomunicacions és el cinquè sector amb més ofertes de feina a Infojobs | Hitesh Choudhary (Pexels)

El sector informàtic continua creixent a l’Estat espanyol. Així ho corrobora el darrer informe anual sobre el mercat laboral elaborat per Infojobs i ESADE, que apunta que durant el 2021 es van publicar al portal de cerca de feina gairebé 199.000 ofertes en el sector de la informàtica i les telecomunicacions, un 21% més que el 2020. També creixen, i de manera més pronunciada, les vacants en enginyeries i professions tècniques, amb un total de 85.278 sol·licituds, xifra que representa un creixement del 49% respecte a l’any anterior.

De fet, pràcticament tots els sectors, excepte l’educació i la salut, han experimentat creixement en les ofertes laborals. En termes generals, el 2021 ha estat un any de recuperació econòmica, ja que es van publicar més de 2,2 milions d’ofertes de feina a Espanya, que tot i que no arriben a les registrades el 2019, suposen un creixement del 49% respecte al 2020. Si ens centrem en el nombre de vacants ofertes, la informàtica i les telecomunicacions ocupen la cinquena posició del rànquing, mentre que les enginyeries i les tècniques es queden amb la setena plaça.

Els desenvolupadors de ‘software’, els més buscats

En el top 20 de posicions més cercades de tot el mercat laboral també trobem presència de professions TIC. Els desenvolupadors de software són els setens perfils més cotitzats, amb gairebé 58.000 ofertes de feina i un salari mitjà de 33.558 euros. Els analistes de software ocupen la divuitena plaça amb prop de 20.000 vacants i un sou mitjà de 35.248 euros, mentre que els consultors TIC tanquen el rànquing amb 17.000 sol·licituds i un salari anual de 36.733 euros.

Si només ens fixem en els dos sectors analitzats, veiem que nou de les 10 places més buscades formen part de l’entorn informàtic, amb els empleats de manteniment com l’única professió que aconsegueix entrar en el top 10 combinat. Això sí, si parlem de salari mitjà, els desenvolupadors d’interfície d’usuari són els professionals més ben pagats, amb un sou mitjà de 37.114 euros, seguits pels consultors TIC (36.733 euros) i els administradors de sistemes (35.450 euros).