Les firmes tecnològiques acaparen les marques més valuoses del món

Amazon lidera un any més el rànquing desenvolupat per la consultora Kantar, amb un creixement del 64% respecte a 2020

Categories:

Redacció

Amazon, Apple i Google lideren la classificació de marques més valuoses del món elaborada per Kantar
Amazon, Apple i Google lideren la classificació de marques més valuoses del món elaborada per Kantar | Cedida

Amazon, Apple, Google... Els gegants tecnològics són les marques amb més valor monetari del món, d’acord amb el darrer ranking publicat per Kantar, una de les principals empreses de consultoria de marca i anàlisi de dades. La companyia dedicada al comerç electrònic lidera un any més el podi, després de créixer un 64% en un any i arribar a una valoració de 683.852 milions de dòlars.

Per darrere d’Amazon es troba Apple, que registra una pujada en la qualificació de marca major que el de l’empresa de paqueteria, del 74%, i supera els 600.000 milions de dòlars. Per la seva banda, Google s’imposa a Microsoft i la supera en la classificació després de créixer un 42% entre 2020 i 2021, arribant a una valoració de més de 547.000 milions. L’estudi de Kantar reafirma el pes de les companyies nord-americanes al mercat internacional, atès que vuit de les deu marques més valuoses tenen seu als Estats Units. Les altres dues provenen de la Xina, la tecnològica Tencent i el portal de comerç electrònic Alibaba.

“2020-21 ha estat un curs rècord per al creixement de marca i, tot i que moltes s'han enfrontat a un any difícil, la nostra recerca ha demostrat una vegada més que les marques sòlides ofereixen rendiments superiors per als accionistes, són més resistents i es recuperen més ràpidament”, comenta Ricardo Pérez, cap de guiament de marca en la divisió Insights de Kantar España. D’entre les 100 firmes recollides per l’empresa, la que registra una revaloració més rellevant és Tesla, la companyia de mobilitat elèctrica dirigida per Elon Musk, que ha incrementat el seu valor en un 275% en només un any.