La catalana EVARM dissenya el primer vehicle d’hidrogen de l’Estat espanyol

El sistema permet transformar els mètodes de combustió de transports industrials en màquines sostenibles per un cost assumible

Categories:

ACN

EVARM obrirà una nova planta d'assemblatge de 3.000 metres quadrats i contractarà 30 nous empleats per produir la nova tecnologia
EVARM obrirà una nova planta d'assemblatge de 3.000 metres quadrats i contractarà 30 nous empleats per produir la nova tecnologia | Àlex Recolons (ACN)

EVARM, companyia d’enginyeria assentada a Sant Boi de Llobregat, ha desenvolupat el primer vehicle de l’Estat espanyol que funciona 100% amb hidrogen verd. L’empresa, especialitzada en la transició d’automòbils professionals cap a combustibles alternatius, té previst contractar una trentena de persones per la nova planta d’assemblatge que obrirà, de 3.000 metres quadrats. La intenció de la corporació és començar a comercialitzar la tecnologia el 2023.

“Després de quatre anys de feina hem desenvolupat una tecnologia eficient, 100% neta i que les empreses podran aplicar amb un cost perfectament assumible”, ha assegurat el CEO de la companyia, Xavier Ribas. El directiu ha qualificat la seva solució de “factible”, atès que permet fer un procés que la tecnologia elèctrica no és capaç: convertir vehicles industrials en màquines que no generin emissions. En concret, l’empresa ha adaptat la línia motriu del vehicle (el sistema de propulsió, el motor i el sistema de gestió de l’hidrogen, entre altres) per incorporar el seu sistema d’emmagatzematge d’hidrogen.

El projecte va iniciar-se el 2019 i ha comptat amb un ajut econòmic de 20.000 euros de l’agència per a la competitivitat de l’empresa (ACCIÓ) del Departament d’Empresa i Treball. Els plans d’EVARM, que està a punt d’homologar el seu sistema, són començar a transformar els primers camions el 2023, un procés que els atorgarà una autonomia de dos dies de feina.