Barcelona estrena el seu primer autobús d’hidrogen

El vehicle és el primer d’una flota de vuit busos i ve acompanyada de la primera hidrogenera pública de l’Estat, gestionada per Iberdrola a la Zona Franca

Categories:

Redacció

El vehicle ha estat dissenyat per Caetanobus, l'empresa líder de construcció d'autobusos a Portugal
El vehicle ha estat dissenyat per Caetanobus, l'empresa líder de construcció d'autobusos a Portugal | Ajuntament de Barcelona

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ja disposa del seu primer autobús alimentat per una pila d’hidrogen, el primer d’una sèrie de vuit vehicles encarregats a la companyia portuguesa Caetanobus que preveu entrar en servei en una línia regular el 2022. La nova flota s’ha impulsat amb l’objectiu de descarbonitzar el transport públic de la ciutat i és una iniciativa pionera a l’Estat espanyol.

El nou autobús de TMB s’ha dissenyat de manera que només emeti vapor d’aigua, gràcies a l’ús d’uns 20 quilos diaris d’hidrogen verd. Els vehicles es recarregaran a la nova hidrogenera d’Iberdrola a la Zona Franca, que ha començat a oferir la primera producció comercial a Espanya d’aquest combustible. La intenció conjunta de la companyia i del consistori és impulsar un nou hub d’hidrogen verd a la ciutat, unes instal·lacions que volen esdevenir el punt de partida d’una àrea de recàrrega per a altres flotes de vehicles, tant de TMB com d’indústries amb presència al polígon.

“L’hidrogen verd és el complement perfecte de l’electrificació per a la descarbonització global de l’economia”, ha assenyalat el director global d’Hidrogen d’Iberdrola, Millán García-Tola. La presidenta de TMB, Laia Bonet, també ha celebrat la fita conjunta, que creu que es convertirà en un “referència pel que fa a solucions innovadores per a la mobilitat sostenible”. Així mateix, Bonet ha assegurat que l’entitat pública ampliarà el nombre d’autobusos d’hidrogen en els pròxims anys.

Etiquetes