Art i tecnologia es donen la mà al festival LAVS de Mataró

L’esdeveniment se celebrarà entre l’1 i el 10 d’abril a l’antiga presó de la ciutat i es podrà seguir per ‘streaming’ i des del metavers

Categories:

RedaccióACN

El festival comptarà amb tallers i demostracions de música electrònica, realitat virtual i animació 3D
El festival comptarà amb tallers i demostracions de música electrònica, realitat virtual i animació 3D | @FestivalLavs (Twitter)

Les noves tecnologies i l'art interactiu seran els protagonistes de la tercera edició del festival Laboratori d'Art Visual i Sonor (LAVS) de Mataró, que se celebrarà entre l’1 i el 10 d’abril. Les peces immersives, reactives i generatives d'artistes locals i també internacionals ompliran les diferents sales del nou espai cultural de l'antiga presó de la ciutat. Un dels majors reclams del festival és l'art en directe, ja que el públic podrà assistir a sessions de creació en temps real, com videomapping o directes d'electrònica.

La blockchain serà una de les tecnologies amb més presència al LAVS, atès que l’artista iranià Mohsen Hazrati presentarà un projecte artístic interactiu basat en la cadena de blocs. No només això, sinó que el festival en si també es podrà experimentar a través del metavers des del portal Sansar, a més a més de seguir-se per streaming a Twitch. La realitat virtual, els videojocs i l’animació 3D també tindran el seu espai amb tallers i demostracions.

La música també tindrà un pes específic al LAVS d’enguany, amb un total de catorze artistes que presentaran propostes de música experimental en concerts en directe. Hi seran Miguel Souto, Iou3r, Balago, Bambooh, Marc Nürel, Linalab, Turbulent , QBRNTHSS, Surolla, The Sickbeat, Dj Sher, iLLRa musiqein, Dune Ëden i Cine Núria. D’altra banda, el festival programa conferències, tallers i taules rodones per reforçar la interacció entre les artistes, les obres i el públic. En aquest sentit, s'inclou també una jornada familiar pensada per apropar la cultura visual als més petits.