Barcelona, líder mundial en innovació sostenible en mobilitat

Un estudi del grup tecnològic EasyPark situa la capital catalana per davant de Londres, Berlín i Rotterdam

Redacció

Punt de càrrega elèctrica a la Diagonal amb passeig de Gràcia
Punt de càrrega elèctrica a la Diagonal amb passeig de Gràcia | Vicente Zambrano González (Imatges Barcelona)

Un estudi elaborat per l’empresa sueca EasyPark Group situa Barcelona com l’àrea metropolitana de més de tres milions d’habitants més innovadora del món en matèria de mobilitat sostenible. L’informe de la companyia ha analitzat factors com les noves solucions en temàtiques com l’aparcament, la gestió del tràfic i com és de net el seu transport, i el còmput global col·loca la capital catalana per davant de ciutats com Londres, Berlín o Rotterdam.

Curiosament, Barcelona no lidera cap de les tres categories, però sí que ofereix una gran puntuació en cadascuna d’elles. L’àmbit on millor actua la ciutat comtal és en com és de net el seu transport, secció en què se situa cinquena i que valora aspectes com el nombre de cotxes elèctrics per càpita, les vendes de nous vehicles elèctrics, les emissions de CO2 de la població i el nombre d’estacions de càrrega per càpita. En aquest darrer punt cal destacar que Barcelona és pionera a l’Estat en regulació d’electrolineres i que l’AMB preveu quintuplicar el nombre d’estacions d’aquí a 2023.

Pel que fa a la innovació en aparcaments, la capital catalana ocupa la vuitena posició. En aquesta categoria, EasyPark avalua el nombre de places d’aparcament per càpita, quins d’aquests accepten pagaments digitals, quants proveïdors tecnològics operen a la ciutat, fins a quin punt a ciutadania ha adoptat les noves tecnologies d’aparcament i com d’estesa està la seva implementació. Finalment, Barcelona és desena en matèria de gestió del tràfic, que té en compte els nivells de congestió, el temps invertit dins del cotxe i la satisfacció o descontent de la població per aquests temes.

“En revelar els millors llocs del món per a la innovació en matèria de mobilitat, esperem que altres ciutats busquin les ciutats de major rang i emulin els seus mètodes per a fer que les seves ciutats siguin encara més vives”, ha declarat el CEO d’EasyPark Group, Johan Birgersson. Barcelona és l’única ciutat catalana del rànquing, mentre que en la resta de categories (tres de diferents, en funció de la població) trobem ciutats espanyoles com Madrid, Bilbao, València, Màlaga i Alacant.