L’AMB quintuplicarà les electrolineres de Barcelona d’aquí al 2023

L’objectiu de l’ens metropolità és que tots els municipis del territori tinguin almenys un punt de recàrrega elèctrica

Categories:

RedaccióACN

Actualment l'Àrea Metropolitana de Barcelona compta amb 10 electrolineres, que proveeixen 50.000 kWh cada mes
Actualment l'Àrea Metropolitana de Barcelona compta amb 10 electrolineres, que proveeixen 50.000 kWh cada mes | AMB

La xarxa pública d’electrolineres de l’àrea metropolitana de Barcelona (AMB) preveu ampliar-se fins als 50 punts de recàrrega d’aquí a 2023, cinc vegades més instal·lacions que les 10 amb les quals compta actualment el territori. Aquesta acció, aprovada pel Consell Metropolità aquest dimarts, continua amb el projecte que l’AMB va iniciar el 2015, que ara com ara ja distribueix 50.000 kWh cada mes.

"És clau que el conductor, vagi on vagi, pugui endollar el seu vehicle", ha afirmat el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, qui confia que aquesta "peça del trencaclosques" permeti "accelerar" la implantació de la mobilitat sostenible a Barcelona. La institució aspira que tots els municipis metropolitans tinguin com a mínim un punt de recàrrega públic, un objectiu que es vol aconseguir amb les polítiques complementàries d’alguns ajuntaments.

L'ampliació de la xarxa d'electrolineres anirà acompanyada de la instal·lació de prop de 40 fotolineres, punts de recàrrega basats en l’energia captada per panells solars. Entre els projectes metropolitans per fomentar aquesta nova mobilitat també destaca la creació d'un servei de bicicleta pública conformat exclusivament per bicicletes elèctriques, que s'inaugurarà la tardor del 2022.