El MWC es virtualitza a través del metavers

Els visitants a la fira de telefonia poden assistir a un concert digital de Dua Lipa i assistir en remot als estands i conferències

Categories:

ACN

Un visitant balla un dels èxits de Dua Lipa a través del metavers, a l'estand d'SK Telekom del MWC
Un visitant balla un dels èxits de Dua Lipa a través del metavers, a l'estand d'SK Telekom del MWC | Lluís Sibils / Àlex Recolons (ACN)

Si considerem el Mobile World Congress (MWC) com un termòmetre de les tecnologies que arribaran pròximament a les nostres llars, l’edició de 2022 ha estat protagonitzada pels metaversos, els entorns virtuals promocionats com el futur d’internet per Meta que ja busquen treballadors especialitzats. "Serà com quan va aparèixer la televisió, al final tothom tindrà unes ulleres de realitat virtual a casa i podrà gaudir de l'atracció", ha pronosticat la promotora de la SK Telekom al congrés, Paula Carreras. L’empresa sud-asiàtica ha preparat un espai on els visitants poden entrar en un concert digital de la cantant anglesa Dua Lipa i ballar amb la resta d’assistents conncetats.

Qui també ha mostrat els seus avenços en aquesta edició del MWC és Telefónica, que ha ofert als seus visitants l'opció d'accedir al seu estand físic a la fira i al situat en el metavers mitjançant un dels avatars predefinits. Es tracta d'una experiència que ja va iniciar l'any passat amb a través d’un bessó digital (digital twins), amb la diferència que enguany els usuaris hi han pogut veure les demostracions presents a la fira com el barman 5G, entre d'altres. A més, els visitants virtuals han pogut assistir a les ponències i reunir-se amb els experts de la companyia. La companyia espanyola ha anunciat aquesta setmana el llançament d'Open2metaverse, una convocatòria d'àmbit global a través de Wayra per captar start-ups especialitzades en el metavers i ajudar-les a créixer.

De fet, una de les start-ups catalanes que ha pres la davantera en aquestes tecnologies és UNION Avatars: Linking Realities, que el passat gener va ser guardonada com a millor start-up del 22@ de 2021. L’empresa ofereix als desenvolupadors la possibilitat de crear avatars com a primer pas per crear una identitat digital en un món "virtual i immersiu que cada vegada s'està generant més", ha remarcat el seu director de màrqueting, Jordi Conejero. A partir d’una imatge en 2D, la tecnologia d’UNION Avatars fa el salt al 3D mitjançant la intel·ligència artificial, i després permet a l’usuari personalitzar el resultat final. En els tres primers dies del congrés, la start-up ha creat entre 500 i 600 avatars en les demostracions que ha fet entre els visitants del seu estand i espera poder superar els 700 o 800 al tancament del 4YFN.