ZOOHHH!, hologrames d’animals al servei d’infants hospitalitzats

L’Hospital Sant Joan de Déu instal·la una cabina a l’exterior del centre que permet als nens i nenes interactuar amb lleons, girafes i elefants virtuals gràcies al 5G

Categories:

RedaccióACN

Els hologrames dels animals han estat construïts a partir de fotografies 3D d'exemplars del Zoo de Barcelona
Els hologrames dels animals han estat construïts a partir de fotografies 3D d'exemplars del Zoo de Barcelona | Blanca Bley (ACN)

Els infants hospitalitzats a Sant Joan de Déu, a Barcelona, compten des de divendres passat amb una nova manera per divertir-se i aprendre sobre la vida animal. Es tracta de ZOOHHH!, un projecte tecnològic impulsat per Mobile World Capital Barcelona, Vodafone, la Fundació La Caixa, el Zoo de Barcelona i l’Hospital en qüestió per reduir l’impacte de l’hospitalització i millorar la digitalització dels centres de salut. Aquesta prova pilot consisteix en una caseta de fusta dins la qual els nens i nenes poden interactuar amb uns hologrames de fauna diversa que és possible gràcies a l’ús de la tecnologia 5G.

Concretament, la iniciativa se serveix de l’ús d’un sensor que és capaç d’identificar i seguir les mans de l’usuari, la qual cosa li permet construir uns animals virtuals que reaccionin als moviments que fa l’infant i simular una interacció digital. A més a més, les imatges 3D del projecte han estat confeccionades a partir de fotografies reals de les instal·lacions de cada animal al Zoo de Barcelona, que ha passat també per una supervisió d’experts en la matèria. En aquesta primera versió, ZOOHHH! compta amb un lleó, una girafa, un elefant i una tortuga del Sahel. Per la presidenta del Zoo i tercera tinenta d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, es tracta d’un model "de com mirar la tecnologia amb una mirada humana i un impacte social real".

En aquesta primera fase de l'experiment la cabina es mantindrà instal·lada a l'espai exterior de l'edifici Itaka de l'Hospital Sant Joan de Déu i en una segona fase es traslladarà al Pediatric Cancer Center que el mateix hospital inaugurarà d'aquí a uns mesos. El secretari de Polítiques Digitals de la Generalitat, David Ferrer, ha assegurat en la presentació del projecte que aquest és un exemple de com les tecnologies digitals poden millorar la vida de les persones, "sobretot pels nens que malauradament han de fer llargues estades a l'hospital".